Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

PrivateSky: Κρυπτογραφήστε τα δεδομένα σας


263493 privatesky just one device 300x243 PrivateSky: Κρυπτογραφήστε τα δεδομένα σας Η εταιρεία CertiVox παρουσίασε μια νέα λύση για την ασφάλεια δεδομένων. Η νέα υπηρεσία της, PrivateSky Secure Information Exchange (SIX)(TM) platform, επιτρέπει την άμεση και εύκολη προστασία για τα e-mail σας, τα αρχεία σας και άλλες πληροφορίες τις οποίες στέλνετε μέσω cloud. Αυτό είναι εφικτό μέσω της διαδικασίας διπλής αυθεντικοποίησης (two-factor authentication) και της εξειδικευμένης πλατφόρμας κρυπτογράφησης.

Αυτή η διαδικασία κρυπτογράφησης ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού μέσα στο Outlook, σε έναν web browser ή μέσω οποιασδήποτε διαδικτυακής εφαρμογής που βρίσκεται σε PC, σε Mac, σε tablet ή smartphone. Η υπηρεσία αυτή επιτρέπει την ασφαλή ολοκλήρωση της κρυπτογράφησης και της αποκρυπτογράφησης, χωρίς καμία διακοπή στη ροή εργασίας του χρήστη με εντελώς «διάφανο» τρόπο.
 
privatesky privatesky toolbar PrivateSky: Κρυπτογραφήστε τα δεδομένα σας
 
Η πλατφόρμα PrivateSky επιλύει νομικές, ρυθμιστικές και ηθικές προκλήσεις:
-    Χρησιμοποιεί Incognito Keys και τεχνολογία κρυπτογράφησης που δεν απαιτεί πιστοποιητικό, παρέχοντας έτσι ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των χρηστών.

-    Διαφέρει από τις άλλες υπηρεσίες, επειδή ο χρήστης κρυπτογραφεί από την αρχή τα δεδομένα του στην «πηγή» και έχει τον έλεγχο των κλειδιών κρυπτογράφησης κάθε στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι οι πάροχοι υπηρεσιών αποθήκευσης και διαχείρισης μεταφοράς αρχείων μέσω cloud, δεν μπορούν πλέον να δουν ή να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των πελατών τους.

-    Διαχωρίζει τα κλειδιά κρυπτογράφησης από τα δεδομένα κατά τη μεταφορά, γεγονός που εγγυάται ότι μόνο οι νόμιμοι παραλήπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις κρυπτογραφημένες πληροφορίες. Ούτε καν η CertiVox δεν έχει πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα δεδομένα ή τα κλειδιά κρυπτογράφησης.

-    Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για τις επιχειρήσεις και τους κυβερνητικούς οργανισμούς που πρέπει να υπακουούν σε αυστηρούς κανονισμούς και νομικούς περιορισμούς (regulations), όπως το HIPAA.

http://www.secnews.gr/archives/37957

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...