Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

FORD 1.0L Ecoboost – Ξεκίνησε η παραγωγή

Ecoboost,Ford
Ξεκίνησε η παραγωγή στην Κολωνία του νέου κινητήρα EcoBoost του ενός λίτρου, που από τις αρχές του 2012 θα τοποθετείται στο Ford Focus.


Η Ford επένδυσε 134 εκατομμύρια ευρώ στη νέα γραμμή παραγωγής του εργοστασίου κινητήρων της Κολωνίας, για προηγμένο εξοπλισμό που θα χρησιμεύσει στη διαδικασία παραγωγής του νέου μηχανικού συνόλου.

Οι 870 εργαζόμενοι του εργοστασίου θα κατασκευάζουν μέχρι 350.000 μονάδες του νέου κινητήρα. Ο τρικύλινδρος κινητήρας θα κάνει ντεμπούτο στο ευρωπαϊκό Ford Focus στις αρχές του 2012 και θα είναι ηγέτης στην κατηγορία του, σε εκπομπές CO2 και σε οικονομία καυσίμου. Στη συνέχεια, θα προσφέρεται με το Ford C-MAX και το B-MAX στην Ευρώπη και άλλα μοντέλα της Ford σε όλο τον κόσμο.

Ο νέος 1.0 EcoBoost είναι ο μικρότερος βενζινοκινητήρας της Ford. Η υπερτροφοδοτούμενη μονάδα άμεσου ψεκασμού διατίθεται σε συνδυασμούς 125 PS με 114γρ./χλμ. CO2 και 100 PS με 109γραμμ./χλμ. CO2 στο Ford Focus. Ο ευρωπαϊκής σχεδίασης κινητήρας θα κατασκευάζεται επίσης στην Κραϊόβα της Ρουμανίας από τις αρχές του 2012, ανεβάζοντας τη συνολική ευρωπαϊκή παραγωγή στις 700.000 μονάδες το χρόνο, με την ετήσια παγκόσμια παραγωγή να υπολογίζεται βραχυπρόθεσμα στο 1,5 εκατομμύριο κινητήρες.

Ο κινητήρας 1.0 EcoBoost εξελίχθηκε από τους ειδικούς της Ford ανά την Ευρώπη, ενώ συμμετείχαν και μηχανικοί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας & Προηγμένης Μηχανολογίας της Ford στο Άαχεν και το Τεχνικό Κέντρο του Dunton στη Βρετανία.




http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=4&art_id=13676

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...