Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι είναι τελικά οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ποιο το κοινωνικό τους προφίλ και γιατί τον ψηφίζουν;

Μα από πού αντλεί τόση δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ; Που οφείλεται η ραγδαία του άνοδος; Μπορείτε να σκεφτείτε ποιοι είναι τελικά οι ψηφοφόροι του, ποιο το κοινωνικό τους προφίλ και γιατί ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ;
 
Οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ
Δεκαετίες τώρα ένα σημαντικό ποσοστό, που ίσως αγγίζει και το 40%, του Ελληνικού λαού πραγματικά πείστηκε ότι η ψήφος τους ήταν παντοδύναμη! Έριχναν μια ψήφο κάθε 4 χρόνια, και η ζωή κύλαγε θαύμα με τα λεφτά των άλλων....
Εύκολοι διορισμοί, τα “τυχερά της υπηρεσίας”, οι επιτροπές, τα μειωμένα ωράρια, οι μαϊμού συντάξεις, τα ψεύτικα επιδόματα, οι επιδοτήσεις σε φανταστικές καλλιέργειες έρεαν χωρίς κόπο και μεταφράζονταν σε ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ.

Αυτοί χωρίς ίχνος τσίπας, και στην πράξη πουλώντας την ψήφο τους, υποστήριζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανάλογα με το ποιος θα τους “βόλευε” καλύτερα.
Σήμερα, που ούτε η ΝΔ αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ δείχνουν να έχουν την απαιτούμενη δύναμη να τους ικανοποιήσουν, αλλάζουν μαζικά και στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αρκεί φαντάζομαι να θυμίσω ότι ήδη έχουν ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι πρώην του κομματικού μηχανισμού του Ακη, καθώς και ο μέχρι πρότινος ΠΑΣΟΚΙΚΟΣ συνδικαλιστικός άξονας των ΔΕΚΟ - πχ Φωτόπουλος κ.α.

Οι ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ
Ένα άλλο μέρος του Ελληνικού λαού ήταν ευχαριστημένο να καθαρίζει από το πάτωμα τα ψίχουλα που έπεφταν από το τραπέζι των ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ.
Ήταν οι συμβασιούχοι των 600 ευρώ που έκαναν όλη την δουλειά που οι κομματικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι των 8000 ευρώ το μήνα άφηναν ανέγγιχτη απλά γιατί απουσίαζαν. Ήταν οι χαμηλοσυνταξιούχοι που παίρνανε ΕΚΑΣ και επίδομα αλληλεγγύης 20 μέρες πριν τις εκλογές, αλλά ήταν ακόμα και οι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι που έβαζαν βύσμα για να πάρουν μια δουλίτσα από το κράτος η την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και όλοι αυτοί που απασχολούνταν σε αυτούς.
Όλοι αυτοί σήμερα αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας: χάνουν τις δουλειές τους, βλέπουν την σύνταξη των 500 ευρώ να εξαφανίζεται, χρεοκοπούν τα μαγαζάκια τους, και βλέπουν τις συμβάσεις τους με το δημόσιο να λήγουν!

Μαζί οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ και οι ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού σήμερα! Στο μυαλό τους, που χρόνια τώρα σφυρηλατήθηκε στην πρέσα της προπαγάνδας των “προοδευτικών και αριστερών” ΜΜΕ, δεν μπορεί παρά για όλα να φταίνε ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, οι κακοί ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΝΜΠΕΡΚ, οι ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ και οι ΚΑΚΟΙ ΞΕΝΟΙ.

Προκειμένου λοιπόν η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού να μην σταυρωθεί για τις ενοχές της, προτιμά με κάθε τρόπο να μην τις αντικρίσει, και χώνει το κεφάλι σαν την στρουθοκάμηλο όλο και πιο βαθιά στην άμμο των ψεύτικων υποσχέσεων.

Έτσι, οι Έλληνες του Ιουνίου του 2012 προτιμούν να κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους, και να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε αυτόν που πλειοδοτεί στην ψευτιά πουλώντας τζάμπα ελπίδα.

Αρπάζονται σαν τους πνιγμένους από τον πρώτο που θα τους χαϊδέψει τα αυτιά και θα τους προσφέρει μια τρύπα στην άμμο να χώσουν το κεφάλι τους (ενώ το λιοντάρι είναι σε απόσταση αναπνοής), με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην αγκαλιά των ίδιων σάπιων ανθρώπων που μας οδήγησαν στην πτώχευση σαν πρόβατα στην σφαγή.

Βαρέθηκα λοιπόν να προσπαθώ να απαντήσω στο ερώτημα αν μπορεί να αλλάξει η Ελλάδα χωρίς να αλλάξουν οι Έλληνες, και να αντιμετωπίζω και όλους αυτούς που πιστεύουν ότι όλα πάλι θα ξαναγίνουν όπως πριν απλά ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι θα βουτήξω και εγώ το κεφάλι μου στην τρύπα και θα φωνάξω με όλη μου την δύναμη:

  • ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ γιατί είμαστε αγωνιστές
  • ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλουμε να λιώσουμε τον δικομματισμό
  • ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήρθε επιτέλους η ώρα για αλλαγή
  • ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν σκύβουμε το κεφάλι στους ξένους και το μεγάλο κεφάλαιο.
  • ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ γιατί εμείς δεν θα γίνουμε Ινδία
  • ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ γιατί εμείς δεν φταίγαμε και δεν θα πληρώσουμε τα λάθη των άλλων
  • ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την δικαιοσύνη.
  • ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ και λέμε ΟΧΙ στην ΔΙΑΦΘΟΡΑ, στην ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ, στην ΔΙΑΠΛΟΚΗ και στον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ.

Για να το υποστηρίζουν με την ψήφο τους τόσοι πολλοί συμπολίτες μας σήμερα, κάτι θα ξέρουν παραπάνω, όπως άλλωστε σοφά μας οδήγησαν με την ψήφο τους και τόσες δεκαετίες έως σήμερα.


http://greekcynic.blogspot.gr/2012/05/blog-post_28.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...