Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Κατά τα άλλα ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το χιονιά!


Κατά άλλα ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίζουμε το χιονιά! Έτσι δήλωνε τουλάχιστον η
περιφέρεια που σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση διέθεσε μόλις πέντε μηχανήματα…. Στην περιοχή Εμπεσού- Περδικάκι ένα φορτωτή, στην περιοχή Λαμπίρι ένα φορτωτή και μια αλατιέρα, στη περιοχή Ανεμάκι- Πλάτανος ένα γκρέιντερ, και ένα JCΒ στην περιοχή περιοχή Κόνισκα – Θέρμο.

Όπως και το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές που χρειάστηκε να καεί για τρείς μέρες ο νομός για να συγκληθεί στο Μεσολόγγι το Συμβούλιο Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας, έτσι και τώρα περιφέρεια και δήμοι τρέχουν εκ των υστέρων να ανοίξουν τους δρόμους. Είναι αυτονόητο πως η κακοκαιρία ήταν τέτοιου μεγέθους που μπροστά και στην καλύτερη κινητοποίηση θα δημιουργούνταν προβλήματα.
Δεν είναι όμως δυνατόν κάποιοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες να είναι απόντες στις πυρκαγιές, απόντες στο χιονιά, και να εμφανίζονται στο νοσοκομείο Αγρινίου για να συμπαρασταθούν στους λαθρομετανάστες μετά το πολύνεκρο τροχαίο στον Αστακό.

Κλειστοί ήταν από χθες το βράδυ οι δρόμοι : στα ορεινά του Ξηρομέρου (Κατούνα, Κομποτή, Τρύφο), ο δρόμος Αγρινίου – Προυσού στο Λαμπίρι, ο δρόμος από Σαρδήνια έως Εμπεσσό και από τον Εμπεσσό έως το Περδικάκι. Ακόμη κλειστή ήταν η εθνική οδός Αγρινίου – Καρπενησίου, από το ύψος της Καμαρούλας, το ίδιο και ο δρόμος προς ΧΥΤΑ Στράτου (με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάνε τα σκουπίδια). Επίσης κλειστός είναι και ο δρόμος από τα Ρουσέϊκα προς τη Σπολάϊτα. Στην Ναυπακτία προβλήματα υπάρχουν από το Χάνι του Λόλιου μέχρι τον Πλάτανο, στην Επ.Ο. Ναυπάκτου – Ανω Χώρας , ενώ στην Επ. Ο. Ναυπάκτου – Πλατάνου – Αράχωβας – Κλεπάς ο δρόμος είναι κλειστός. μΣε μερικές από αυτές τις περιπτώσεις ίσως αυτή την ώρα η κίνηση να διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσιδές. Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

http://www.agrinioculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...