Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Παρουσιάστηκε η νέα Ferrari 2012


Μπορεί το χιόνι να κάλυψε σχεδόν ολόκληρη την Ιταλία και να μην επέτρεψε στους ιθύνοντες της
Ferrari να παρουσιάσουν στους εκπροσώπους τύπου το νέο μονοθέσιο, όμως αυτό δεν τους απέτρεψε να το αποκαλύψουν μέσω του διαδικτύου. Πρόκειται για ένα μονοθέσιο με πιο επιθετική φιλοσοφία και θα μας επιτρέψετε να συμφωνήσουμε απολύτως με τον Φελίπε Μάσα που τόνισε ότι το φετινό μονοθέσιο όταν το βλέπεις σου έρχεται μια καταιγίδα σκέψεων στο μυαλό.

Προσωπικά θεωρώ ότι το φετινό μονοθέσιο δείχνει άκρως επιθετικό και αν αποδειχθεί και γρήγορο τότε θα είναι μεγάλη σχεδιαστική επιτυχία. Μπορεί να θεωρηθούμε… «αιρετικοί» αλλά δεν βλέπουμε άσχημη τη φετινή Ferrari 2012. Πρόκειται για ένα μονοθέσιο πολύ διαφορετικό από το περσινό αλλά και τη φετινή McLaren MP4-27. Υιοθετεί όμως τη φιλοσοφία των φετινών μονοθεσίων με το σκαλοπάτι στο εμπρός μέρος, ενώ αν προσέξετε έχει εκμεταλλευτεί όλο το επιτρεπόμενο ύψος που έχει το ρύγχος από το σημείο που εδράζεται. Τα sidepods έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ τοποθετήθηκε και διπλή εισαγωγή αέρα κάτι που είχαμε δει στη McLaren 2011.




Ο Αλόνσο μπόρεσε να κερδίσει μόνο μια φορά μέσα στο 2011 και γι αυτό έχουν γίνει δραστικές αλλαγές στο σχεδιασμό του μονοθεσίου, ώστε να μπορέσει να επανέλθει σε ρυθμό νικών. Πάντως ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής τόνισε ότι είναι αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά. «Δείχνει διαφορετικό από ότι έχουμε δει τα δύο τελευταία χρόνια.

Eίναι η τρίτη μου χρονιά στη Ferrari και σκέφτομαι να αρχίσω με τον ίδιο ρυθμό αποφασιστικότητας. Φυσικά θα είναι ανταγωνιστικό σε όλη τη χρονιά, αλλά θέλουμε να δούμε κόκκινα μονοθέσια στο βάρθο των νικητών. Ξεκινάμε την περασμένη εβδομάδα στη Χερέθ και θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα πάμε καλά αυτή τη χρονιά», είπε ο Αλόνσο. Ο Ισπανός τόνισε ακόμη ότι αυτό που πρέπει να πετύχει η Ferrari είναι η συνέπεια στην απόδοσή της και αν συμβεί αυτό τότε θα είναι σε θέση να πετύχει τους στόχους της ομάδας.

Ο Φελίπε Μάσα από τη  δική του πλευρά επισήμανε ότι η φετινή χρονιά είναι καθοριστική τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα και θεωρεί ότι θα είναι μια νικηφόρα χρονιά. «Θέλουμε τη Ferrari να κερδίζει όσο το δυνατόν πιο συχνά. Υπάρχουν πολλές θετικές σκέψεις στο κεφάλι μου και θέλω να ξεκινήσω σωστά και να φτάσω στο τέλος του πρωταθλήματος με τον καλύτερο τρόπο», είπε ο Μάσα.

Β.Χ. @billhilakis on Twitter




http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=7975

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...