Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Παρουσιάστηκε η McLaren MP4-27


Σε μια απλή και χωρίς προσπάθεια εντυπωσιασμού εκδήλωση η McLaren
παρουσίασε την MP4-27. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ομάδας στο Woking και ήταν οι Jenson Button και Lewis Hamilton εκείνοι που τράβηξαν το πανί πάνω από το μονοθέσιο με το οποίο θα διεκδικήσουν φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Η ΜΡ4-27 δεν διαψεύδει τις φήμες που συνοδεύουν τα φετινά μονοθέσια και δεν είναι καθόλου άσχημη, με το ρύγχος της να μην μοιάζει καθόλου με εκείνο που είδαμε στην Caterham και περιμένουμε να δούμε κι αλλού. Περισσότερο μοιάζει -και προφανώς είναι- μια εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου και το πιο χαρακτηριστικό της σημείο είναι τα sidepod, που πλέον δεν έχουν σχήμα Γ όπως πέρυσι αλλά είναι «κανονικά» ορθογώνια, και το κάπως πιο στενό πίσω μέρος.


Ο Jenson Button, ο οποίος πήρε τη 2η θέση στο περσινό πρωτάθλημα πίσω από τον Sebastian Vettel δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Είναι η στιγμή που βλέπουμε πόσο σκληρά έχουν δουλέψει όλοι. Είναι μια πολύ συναρπαστική ημέρα. Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η σεζόν του 2011 έχει γίνει πάρα πολλή δουλειά στον προσομοιωτή και ανυπομονώ να οδηγήσω το μονοθέσιο στη Jerez. Ανυπομονώ να ξεκινήσω».

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι πρώτες δηλώσεις του Lewis Hamilton: «Είναι φανταστικό. Είναι πολύ ωραίο που είμαστε εδώ, έπειτα από έναν καλό χειμώνα. Η σκληρή δουλειά που έχει γίνει στο χτίσιμο αυτού του μονοθεσίου μας δίνει έμπνευση. Δείχνει να είναι το πιο ραφιναρισμένο μονοθέσιο που είχαμε εδώ και καιρό και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε μέσα σε αυτό».

Παρότι η MP4-27 μοιάζει πολύ με το περσινό μονοθέσιο της McLaren, από την ομάδα δηλώνουν ότι το σασί είναι πλήρως ανασχεδιασμένο, όπως και τα περισσότερα από τα βασικά συστατικά του.
 
 

http://www.msfree.gr/ms.php?id=25799

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...