Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Το ανεκδιήγητο ΚΚΕ τώρα κατά της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών!


Προκαλεί άπειρη αηδία το που έχουν φτάσει τα κόμματα στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να αλιεύσουν ψήφους. Οι "μικροί" ιδίως έχουν αρχίσει να μυρίζονται εξουσία και επιδίδονται σε τραγελαφικές κινήσεις για να αποδείξουν ότι διαφέρουν από την κυβέρνηση, ότι αυτοί είναι καλύτεροι, ότι νοιάζονται για τον απλό κοσμάκη. Αλλά δεν περίμενα ότι θα έβλεπα την μέρα που το ΚΚΕ θα υπερασπιζόταν μέσω ολόκληρου πρωτοσέλιδου του Ριζοσπάστη, την επί ένα περίπου αιώνα πολλαπλώς…
αποδεδειγμένη αδιέξοδη πολιτική της καταστολής έναντι των ναρκωτικών και της αντιμετώπισης των τοξικομανών ως εγκληματιών αντί ασθενών.
Να που ήρθε και αυτή η μέρα. Αντιγράφω από τον Ριζοσπάστη τα εξής κωμικοτραγικά, σαφώς πολιτικά υποκινούμενα :

"Αλέκα Παπαρήγα : Καλούμε τους γονείς, την εργατική - λαϊκή οικογένεια, τους νέους ανθρώπους, τους εκπαιδευτικούς, να παρέμβουν τώρα...", "Πρόκειται για έγκλημα. Τα κόμματα αυτά, συνειδητά, θέλουν ναρκωμένη την συνείδηση των νέων για να μη διεκδικούν, να μην παλεύουν, να μην αντιδρούν" , "Το συγκεκριμένο  νομοσχέδιο προωθεί την πλήτη νομιμοποίηση της ατομικής χρήσης, κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών ουσιών. Προωθεί την διακίνηση, ουσιαστικά την εμπορία, ναρκωτικών με πρόσχημα το «κέρασμα»..."

Ένα σωρό αντεπιστημονικές, κινδυνολογικές, ψηφοθηρικές ανοησίες. Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου. Κάποιο παραθυράκι θα έμεινε ανοιχτό ώστε να συνεχίσει το επικερδέστατο λαθρεμπόριο. Διαφορετικά η Δίωξη τι θα κάνει, θα γίνουν όλοι τροχονόμοι; Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτά που γράφει ο Ριζοσπάστης είναι άκυρα. Όλες οι ανεξάρτητες μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση σκληρών ναρκωτικών συνδέεται άμεσα με το ότι αυτά είναι παράνομα και ότι η χρήση διώκεται. Είναι μέρος της ψυχολογίας μας αυτό, να μας ελκεί το παράνομο. Όταν τα ναρκωτικά αποποινικοποιηθούν δεν θα σταματήσει βέβαια ως δια μαγείας η χρήση τους αλλά θα στρωθεί το χαλί για αυτό : γιατί ο παράγων "Παράνομο!" θα έχει βγει από την μέση.

Τα περί "συνειδητής νάρκωσης του κόσμου" ιδίως πρόκειται για αναμάσημα ενός βλακώδη αστικού μύθου, χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Όχι, δεν μπορεί να είναι τόσο χαζοβιόληδες εκεί στον Ριζοσπάστη, δεν μπορεί να τα πιστεύουν αυτά που γράφουν. Ισχύει πιστεύω η πρώτη σκέψη που μου έσκασε καθώς τα διάβαζα : Η προεκλογική σκοπιμότητα. Τα ναρκωτικά, που έχουν τόσες δεκαετίες φροντίσει να δαιμονοποιήσουν τα κραταιά ΜΜΕ, είναι ο φόβος και ο τρόμος, η απόλυτη κατάρα, του μέσου Έλληνα γονιού.
Χωρίς να ξέρει τι σημαίνει καν η λέξη τα βάζει όλα σε ένα τσουβάλι και το ξορκίζει μακρυά του, παραμένοντας στην άγνοια και τις ανοησίες που έχει ακούσει στην ελληνική TV.

Βλέπει και τα παραιτημένα ζόμπι που έχει τύχει να συναντήσει γύρω από την Ομόνοια και νομίζει ότι ακόμη κι αν κάνει ένα τσιγάρο ο γιος/κόρη τους σε μερικά βράδυα θα βαράει ενέσεις. Το κατάπτυστο ΚΚΕ θέλει λοιπόν να εισπράξει τους ψήφους αυτού του πατέρα και της μητέρας που "τρέμουν για το παιδί τους". Κατάπτυστοι, εντελώς.

Συμφωνώ πάντως μαζί τους με αυτά που γράφουν για την ιδιωτικοποίηση των μονάδων απεξάρτησης. Αυτό δεν συνδέεται άμεσα με την αποποινικοποίηση αλλά θα ήταν μέγα ατόπημα του κράτους να παραχωρήσει σε ιδιώτες π.χ. τον ΟΚΑΝΑ. Ακόμη και μία "μη κερδοσκοπική" (μα ναι, οπωσδήποτε) ΜΚΟ να πάρει τις μονάδες θα πρόκειται για πρώτης τάξεως σφάλμα, ακριβώς γιατί -όπως ορθά γράφουν- η "τοξικοεξάρτηση θα μετατραπεί σε πεδίο κερδοφορίας".

http://korioi.blogspot.com/2012/02/166.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...