Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η μέχρι τώρα κατάσταση στον χιονιά. Μισό μέτρο στα χιονοδρομικά. Μάλλον κλειστά και αύριο τα σχολεία


Σε απόφαση μη λειτουργίας των σχολείων και για την Παρασκευή προσανατολίζονται
σε πρώτη φάση οι δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας. Ο μεγάλος όγκος του χιονιού που έπεσε είχε αποτέλεσμα να μην ανοίξουν όλοι οι δρόμοι στις δύο πόλεις, καθώς και οι αυλές των σχολείων, την ώρα που υπολογίζεται ότι η χιονόπτωση θα συνεχιστεί και το βράδυ με το θερμόμετρο τη νύχτα να πέφτει αρκετά χαμηλά και να αναμένεται παγωνιά. Οι τελικές αποφάσεις για τα σχολεία θα παρθούν το απόγευμα κι εμείς θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Κατά τα άλλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες των συνεργείων των δήμων, εντός και εκτός αστικών ιστών. Η ποσότητα του χιονιού ήταν αρκετή, αλλά ακόμη περισσότερη ήταν η εμπειρία των χειριστών των μηχανημάτων και των στελεχών της διοίκησης, που έχουν γνωρίσει χειρότερες και πιο πιεστικές καταστάσεις.

Στα χιονοδρομικά μας τώρα. Στο Σέλι και στα 3-5 Πηγάδια έχει από χθες πέσει περίπου μισό μέτρο καινούριο χιόνι και η χιονόπτωση συνεχίζεται. Οι υπολογισμοί και των δύο διοικήσεων κάνουν λόγο για καλό χιόνι στις πίστες (με τα σημερινά δεδομένα) μέχρι και τον Μάρτιο!

Στο Σέλι σήμερα δεν λειτουργεί κανένας αναβατήρας λόγω επίστρωσης του χιονιού, ενώ στα 3-5 Πηγάδια λειτουργούν οι συρόμενοι 2 και 3, αφού στην κορυφή έχει χιονοθύελλα. Και τα δύο χιονοδρομικά υπολογίζουν ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με την ποιότητα του χιονιού και το άνοιγμα του καιρού θα είναι από τα καλύτερα της χρονιάς.
Θυμίζουμε ότι στο Σέλι την Κυριακή διεξάγεται ο αγώνας των παλαιμάχων, ενώ προγραμματίζονται και κάποιες μουσικές  κ.ά. εκδηλώσεις για το επόμενο διήμερο σε συνεργασία με τον ΑΝΤ1.
 
http://www.epea.com.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...