Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΔΑΣΟΠΟΝΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ


Κυνήγι Χίμαιρας αποδεικνύεται τελικά η προσπάθεια των τοπικών φορέων-Δήμος, περιφέρεια, επιμελητήριο κλπ-από το καλοκαίρι και μετά για τη διατήρηση των τμημάτων ΤΕΙ στην περιοχή μας. Το έγγραφο της Ο.Σ.Ε.Π.-ΤΕΙ . που παραθέτουμε ξεκαθαρίζει με τον πλέον απόλυτο, κατηγορηματικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο πως οι αποφάσεις του υπουργείου είναι και ειλημμένες και αμετάκλητες και δεν επιδέχονται το […]

Κυνήγι Χίμαιρας αποδεικνύεται τελικά η προσπάθεια των τοπικών φορέων-Δήμος, περιφέρεια, επιμελητήριο κλπ-από το καλοκαίρι και μετά για τη διατήρηση των τμημάτων ΤΕΙ στην περιοχή μας. Το έγγραφο της Ο.Σ.Ε.Π.-ΤΕΙ . που παραθέτουμε ξεκαθαρίζει με τον πλέον απόλυτο, κατηγορηματικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο πως οι αποφάσεις του υπουργείου είναι και ειλημμένες και αμετάκλητες και δεν επιδέχονται το παραμικρό περιθώριο τροποποιητικών προτάσεων.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και στην πρόταση της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ για ενιαίο χωροταξικό ανασχεδιασμό της Ανώτατης εκπαίδευσης με κανόνες και κριτήρια και ΟΧΙ με αποσπασματική και άνευ ουσιαστικής μελέτης κατάργηση τμημάτων ανά τη περιφέρεια, η υπουργός απαντά πως η πρόταση αν και ορθή δεν μπορεί να εφαρμοστεί-τουλάχιστον όχι άμεσα- λόγω πιθανόν αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών!!

Μιλάμε δηλαδή για την απόλυτη προχειρότητα και ανευθυνότητα από μια ηγεσία που θέλει να λέγεται σοβαρή και που επαίρεται και αυτοθαυμάζεται για την «προοδευτική και σύγχρονη ματιά» με την οποία βλέπει το θέμα της παιδείας. Η υπουργός ξεκαθαρίζει άνευ αμφισβητήσεως πως όσα τμήματα απουσίασαν φέτος από τα μηχανογραφικά, έχουν ουσιαστικά τελειώσει. Άρα Δασοπονία Καρδίτσας απλά ΔΕΝ υφίσταται πλέον. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε το σχετικό έγγραφο (φωτο έγγραφο).

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι ποιος έχει την ευθύνη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Όπως πολύ ορθά παρατήρησε ο Δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, θεσμικά τα τμήματα ΤΕΙ δεν ανήκουν σε Δήμους και τοπικές κοινωνίες αλλά στο κεντρικό κράτος. Άρα το καρπούζι και το μαχαίρι είναι δικό τους. Ορθή επίσης ήταν και η παρατήρηση του κ. Τέγου πως ο Δήμος διαχρονικά έχει πράξει τα δέοντα -παραχώρηση εκτάσεων για ανέγερση κτιριακών υποδομών, παραχώρηση προσωπικού κλπ. Άρα τι μένει; Οι εκπρόσωποι του νομού στο Εθνικό κοινοβούλιο.

Οι μόνοι που έχουν ουσιαστική δυνατότητα παρέμβασης στις δρομολογούμενες εξελίξεις είναι αυτοί. Ή μήπως όχι; Μήπως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «μαγεμένοι» από το μνημόνιο και την πολιτική των άκριτων και άδικων περικοπών σιωπούν αποδεχόμενοι άνευ αντιρρήσεων τις επιταγές της υπουργού; Αν όχι τότε ποιες ακριβώς είναι οι ενέργειές τους; Όλους αυτούς τους μήνες δηλώνουν συμπαραστάτες της τοπικής κοινωνίας και αναμένουν-όπως λένε-οδηγίες δράσεως.

Αυτός είναι άραγε ο ρόλος τους; Ποια είναι η δική τους πολιτική πρωτοβουλία και παρέμβαση; Αν πιστεύουν πως τα ΤΕΙ πρέπει να εξακολουθήσουν να υφίστανται στην περιοχή τι ακριβώς κάνανε προς την κατεύθυνση αυτή; Και το ερώτημά μας δεν επιδέχεται αόριστες και γενικόλογες απαντήσεις αλλά συγκεκριμένες αποδείξεις με ονόματα και διευθύνσεις! Αν όχι πως δικαιολογούν την επιλογή τους; Τι έχουν να απαντήσουν σε όσους πιστεύουν πως τα ΤΕΙ και γενικότερα οι σχολές Ανώτερης και Ανώτατης εκπαίδευσης δεν πρέπει να φύγουν από την πόλη; Από την άλλη οι βουλευτές της ΝΔ που δηλώνουν επίσης τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα του νομού τι ακριβώς κάνουν; Ναι μεν τα χέρια τους είναι δεμένα ως αντιπολίτευση-τουλάχιστον προ…Παπαδήμου- αλλά μπορούν τουλάχιστον να ελέγξουν και να πιέσουν τους συναδέλφους τους κυβερνώντες. Το έχουν πράξει; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαιτούνται άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις. Η πόλη και οι κάτοικοί της δεν μπορούν πλέον να αρκεστούν σε ευχολόγια, δηλώσεις και κούφιες υποσχέσεις.
 
Πηγή : http://www.karditsanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...