Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΝΔ 6,2% διαφορά από το ΠΑΣΟΚ

dimosk
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Mega, η ΝΔ έχει προβάδισμα 6,2% έναντι του ΠΑΣΟΚ, και φυσικά πολλοί θα αναρωτηθούν πως είναι δυνατό με τέτοια αντιλαϊκά μέτρα η διαφορά να είναι σχετικά μικρή.

Την απάντηση την έχει ο λαός που δεν εμπιστεύεται τα κατεστημένα, με πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ μόλις 15,3% δηλαδή τα δυο μεγάλα κόμματα δεν φτάνουν ούτε 40%!.

Από εκεί και πέρα ακολουθεί το ΚΚΕ με 10%, ο ΛΑΟΣ με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%. Το 17,5% δηλώνει ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο και το 10,1% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 29,2% απαντά ο Αντώνης Σαμαράς και το 16% ο Γ. Παπανδρέου.

Στο ΠΑΣΟΚ τώρα εξελίσσετε ένας λυσσαλέος πόλεμος για την θέση του ΓΑΠ και τα προβλήματα της χώρας μάλλον πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, άλλωστε και ο “λαός” του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει με τίποτα τον ΓΑΠ σε θέση αρχηγού.

Στην ερώτηση ποιος θα θέλατε να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ, εάν ο κ. Παπανδρέου δεν παραμείνει στην προεδρία του κόμματος, το 29% απαντά δεν ξέρω/δεν απαντώ, το 23,1% απαντά ο Ευ. Βενιζέλος και ακολουθούν: Ανδ. Λοβέρδος 17,7%, Μ. Χρυσοχοΐδης 8%, Αννα Διαμαντοπούλου 6,5%, Λ. Κατσέλη 3%, Χρ. Παπουτσής 3% και άλλοι 9,7%.

Το 79,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το μνημόνιο απέτυχε, έναντι ποσοστού 2,6% που κρίνει ότι πέτυχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...