Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ενέργεια από καύση νεκρών στην Αγγλία

krematorio
Στο Durham, της Αγγλίας, τα πτώματα σύντομα θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Στους καυστήρες του κρεματόριου θα γίνει  εγκατάσταση τουρμπίνων, που θα μετατρέπουν τη θερμότητα των αποβλήτων από την καύση του κάθε πτώματος σε 150 κιλοβατώρες.

Αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει 1.500 τηλεοράσεις για μια ώρα. Η εταιρεία σχεδιάζει να πουλάει την ηλεκτρική ενέργεια στις τοπικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Κάποιοι μπορεί να βρουν αυτή την ιδέα ανατριχιαστική. Άλλοι μπορεί να είναι στην ευχάριστη θέση να μάθουν ότι η διαδικασία κάνει την αποτέφρωση πολύ πιο πράσινη από την αξιοποίηση των υποπροϊόντων του.

Στην Ευρώπη, η θέσπιση αυστηρότερων κανονισμών σχετικά με τις εκπομπές ρύπων στα κρεματόρια, και σε συνδυασμό με την υψηλή τιμή της ενέργειας, θα οδηγήσει όλο και περισσότερες εγκαταστάσεις να γίνουν με τον τρόπο του Durham στο μέλλον, είπε ο Steve Looker (ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος στα συστήματα που βασίζονται σε Καύση νεκρών).

Σύμφωνα με Looker, του οποίου η εταιρεία εξετάζει σήμερα διάφορες μέθοδοι που θα χρησιμοποιούν τη θερμότητα καύσης αποβλήτων, τα ακριβά συστήματα όπως η τουρμπίνες που έχουν εγκατασταθεί στο Durham δεν είναι ακόμη οικονομικά βιώσιμες για κρεματόρια στην Αμερική.

Στις ΗΠΑ, η πλειονότητα κρεματορίων δεν έχουν μεγάλη εισροή νεκρών και το ποσοστό που το προτιμούν οι αμερικάνοι είναι 50% ενώ σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης είναι πάνω από 90%.

Κατά συνέπεια, ενώ οι καυστήρες στην Ευρώπη συνήθως λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα, αυτοί στην Αμερική λειτουργούν μόνο οκτώ ώρες κάθε μέρα, είπε ο Looker. "Ένα τυπικό σύστημα με τουρμπίνα θα κοστίσει κάπου μεταξύ $ 250.000 και $ 500.000 Αν είναι σε λειτουργία 24 ώρες την ημέρα, θα γίνει απόσβεση σε μια πενταετία, ενώ αν λειτουργεί οκτώ ώρες την ημέρα, τότε η απόσβεση θα γίνει σε 15 -20 χρόνια, κάτι που δεν είναι εφικτό », είπε.


Ωστόσο, ο Looker είναι αισιόδοξος ότι η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει στο εγγύς μέλλον. “Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, η καύση των νεκρών θα φθάσει το 75 με 80 τοις εκατό. Στη συνέχεια, αυτό μπορεί να είναι εφικτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...