Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ηλιακή πόλη για τον Αμερικάνικο Στρατό

solarc
Ένα πρόγραμμα μαμούθ για τον Αμερικάνικο Στρατό, εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων πήρε έγκριση και σε 120.000 σπίτια Αμερικανών Στρατιωτικών θα εγκατασταθούν ηλιακοί συλλέκτες συνολικής ισχύος 300 μεγαβάτ.

Το πρόγραμμα λίγο έλλειψε να μην πραγματοποιηθεί από την διαμάχη μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στη Ουάσινγκτον. Ο αμερικανικός όμιλος SolarCity ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τους πόρους που χρειάζεται για να επιτευχτεί αυτό το μεγάλο έργο.

Το κόστος θα είναι περίπου 1 δισ δολάρια και θα τα διαθέσουν η Bank of America Merrill Lynch με πλάνο μιας πενταετίας. Ο ένοικος από τα σπίτια αυτά θα έχει ελάχιστη επιβάρυνση και θα πληρώνει ένα πολύ μικρό μηνιαίο τέλος.
Τα τιμολόγια επίσης θα είναι πολύ μικρότερα από αυτά που πληρώνουν σήμερα οι οικογένειες των στρατιωτικών.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο και ο τρόπος χρηματοδότησης εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε τέτοιας κλίμακας έργα, δηλαδή όπως εξηγεί ο σύμβουλος της SolarCity Λίντον Ράιβ “Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα αυτής της κλίμακας που χρηματοδοτείται χωρίς ομοσπονδιακή εγγύηση δανείου”

Η συμφωνία με την τράπεζα απαλλάσσει τον όμιλο από την υποχρέωση να πληρώσει προκαταβολικά και από τα δικά του ταμεία για την αγορά των ηλιακών συλλεκτών, κάτι που στην πράξη επιταχύνει την εγκατάστασή τους.

Η εγκατάσταση ήδη έχει αρχίσει να γίνεται σε σπίτια στρατιωτικών στη Χαβάη , και θα συνεχιστεί και σε άλλες πολιτείες όπως την Καλιφόρνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...