Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Έρχονται και νέα μέτρα;

Taxes

Όπως κύλησε το 2011 μάλλον τίποτα προς το καλύτερο δεν θα αλλάξει και για το 2012 που μας χτυπά την πόρτα. Η ευρωζώνη ξανά πιέζει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα έσοδα και για το μόνο που είναι ικανή και αυτή η “νέα Κυβέρνηση” είναι φόροι και πάλι φόροι.

Ένα μέτρο που θα εφαρμοστεί από τις αρχές τις χρονιάς όπου οι Έλληνες θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται 4,2% από 1ης Ιανουαρίου για μισθωτούς και συνταξιούχους, θα είναι η διπλή εφαρμογή της αυξημένης μηνιαίας παρακράτησης φόρου λόγο της νέας φορολογικής κλίμακας, και της μηνιαίας παρακράτησης έκτακτης εισφοράς.

Επίσης οι συνολικές φορολογικές κρατήσεις θα αυξηθούν από 57% έως και πάνω από 60% για το επόμενο έτος.

Και φυσικά όταν είναι το Κράτος να λάβει έκτακτες εισφορές όλα γίνονται με την ταχύτητα του φωτός και συγκεκριμένα ο  Γ. Καπελέρης (γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών) έστειλε χθες στους εκκαθαριστές μισθοδοσίας την εγκύκλιο για την παρακράτηση του φόρου και της έκτακτης εισφοράς από την 1η Ιανουαρίου 2012, όπου άμεσα θα μειώσει τις αποδοχές Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα.

Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα πληρώσουν διπλή έκτακτη εισφορά για το 2012, και το ειδοποιητήριο που θα καταφτάσει θα επιτρέπει την αποπληρωμή του σε έξι δόσεις.
Όπως βλέπετε το φορολογικό αλαλούμ συνεχίζετε, οι πολίτες θα βάλουν ποιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και ο Θεός βοηθός πλέον.


Διαβάστε επίσης
Ραγδαία αύξηση των ανέργων και το Σεπτέμβριο
Εφεδρεία μέρος ΙΙ
Πήρε το πράσινο φως ο προϋπολογισμός 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...