Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Διαρροές Wikileaks > Για αναφορά σε αγορά S-300 το 2001 από την Ελλάδα με Τουρκοϊσραηλινή συνεργασία κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος


Η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak» στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο «Η αιματηρή ανταλλαγή Ισραήλ – Ρωσίας» γράφει, ότι η αλληλογραφία του Stratfor, που είναι
ίδρυμα «σκιά της CIA», διέρρευσε στο Wikileaks και προκύπτουν, τα βρώμικα παζαρέματα της Ρωσίας με το Ισραήλ πριν καταλάβει τη Γεωργία. Σύμφωνα με e-mail, η Ρωσία έδωσε στο Ισραήλ τους κωδικούς των αντιαεροπορικών συστημάτων ΤOR-M1 που πούλησε στο Ιράν το 2008. Έναντι αυτών πήρε τους μυστικούς κωδικούς των μη επανδρωμένων αεροπορικών μέσων που πούλησε το Ισραήλ.


Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η «Sabah» στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Ανταλλαγή στρατιωτικών κωδικών μεταξύ Ισραήλ και Ρωσίας». Εκτός των παραπάνω, στο κείμενο αναφέρεται ότι η Ρωσία την ίδια περίοδο είχε πουλήσει και πυραυλικά συστήματα S-300 στην Ελλάδα.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η «Milliyet» στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Τουρκοϊσραηλινή συνεργασία στους S-300».
Στο δημοσίευμα σημειώνεται, ότι η αλληλογραφία του Φεβρουαρίου 2009 που ήρθε στο φως από το Wikileaks, παρουσίασε και συμφωνίες όπλων στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία.

Σύμφωνα με μεξικάνικη πηγή, η Τουρκία και το Ισραήλ είχαν στενή συνεργασία για τους S-300. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το 2001 η Ρωσία πούλησε στην Ελλάδα συστήματα S-300 για να εγκατασταθούν σε βάση στην Κρήτη.
Το σύστημα αυτό, που θα ήταν για την προστασία της Κύπρου, η Ρωσία το μετέφερε με δικό της αεροπλανοφόρο για την προστασία του από πιθανή τουρκική επίθεση.

Ρωμηοσύνη
http://greeknation.blogspot.com/2012/03/wikileaks-s-300-2001.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...