Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Κούρεμα στο κούρεμα = 95,7%


Σήμερα στις 8 ώρα Ελλάδος έγινε η ανακοίνωση από το Υπουργείο για το αποτέλεσμα των οικονομικών κομμωτών για το πόσο καλά κουρέψανε το χρέος!.

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι όχι μόνο έγινε κούρεμα (σύμφωνα με τους Κυβερνώντες) αλλά έγιναν και ανταύγειες και στο τέλος και χτένισμα! γιατί το κούρεμα από μόνο του δεν λέει τίποτα! και έτσι με αυτό φτάσαμε σε κούρεμα των ιδιωτικών ομολόγων που κατείχαν οι ιδιώτες πιστωτές που φτάνει σε ποσοστό 85,5%.

Τώρα εάν  ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) μάλλον σήμερα μετά το μεσημέρι, το συνολικό ποσοστό συμμετοχής θα φτάσει το 95,7%. Το ύψος των προσφορών για τα ομόλογα ελληνικού δικαίου από τα 177 δις περίπου έφτασαν στα 152 δις ευρώ.

“Είναι μια ιστορική στιγμή για την πολύ επιτυχημένη ανταλλαγή των ομολόγων. Μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην ανάπτυξη” , δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο ξένος τύπος μιλά ήδη για μια επιτυχημένη συμφωνία και η αντίδραση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ήταν πολύ θετική με την Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώνει ότι ξεφύγαμε από τον κίνδυνο μιας σοβαρής κρίσης.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...