Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

“Βοήθεια στο Σπίτι” απεργούν οι εργαζόμενοι

voitstospiti
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” προχωρούν σήμερα σε 24η απεργία.
Την απεργία την καλύπτει συνδικαλιστικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, και θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος. Η  ΠΟΕ-ΟΤΑ μαζί με τους εργαζόμενους “Βοήθεια στο σπίτι” διεκδικούν:

1. Την προώθηση άμεσα νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου, καθώς παρέχουν έργο μόνιμο και αναγκαίο για την κοινωνία.

2. Δημιουργία μόνιμων δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. με την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που υπηρετεί πάνω από οκτώ χρόνια προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.

3. Εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις Προνομιακές Δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” βάλλεται ακόμα μια φορά από την ανευθυνότητα και ανικανότητα που περιβάλει τους Κυβερνώντες. Ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα για την Τρίτη Ηλικία προχωράει προς κατάργηση με το Κράτος να μην έχει πληρώσει τους εργαζομένους εδώ και καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...