Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Άγχος και κατάθλιψη διπλασιάζουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

stress
 
Αυτοί που υποφέρουν από κατάθλιψη ή το άγχος είναι δύο φορές πιο πιθανό να υποστούν καρδιακή προσβολή.

Μια μελέτη με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Concordia έχει διαπιστώσει ότι η καταθλιπτικοί επανέρχονται πιο αργά μετά από την άσκηση από ό, τι εκείνοι που δεν είναι καταθλιπτικοί.

«Υπήρξαν δύο ανταγωνιστικές θεωρίες ως προς το γιατί η κατάθλιψη συνδέεται με την καρδιαγγειακή νόσο», λέει ο συντάκτης μελέτης Jennifer Gordon, υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο McGill.
"Οι Καταθλιπτικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν χειρότερες συμπεριφορές υγείας, οι οποίες μπορούν με τη σειρά τους να οδηγήσουν σε καρδιακά προβλήματα Η άλλη πιθανότητα είναι φυσιολογική:. Πρόβλημα με το στρες είναι γνωστή ως η αντίδραση μάχης ή φυγής”, δήλωσε ο Γκόρντον.

«Η μελέτη μας ήταν η πρώτη που εξετάζει το ρόλο του, μιας δυσλειτουργικής αντίδρασης μάχης ή φυγής σε κατάθλιψη σε έναν μεγάλο πληθυσμό,» πρόσθεσε ο Γκόρντον.

886 συμμετέχοντες, με μέσο όρο ηλικίας 60 ετών, έλαβαν μέρος στη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Concordia , το Μontreal  Heart Institute, το Πανεπιστήμιο McGill, το Νοσοκομείο Sacre-Coeur του Μόντρεαλ, το Universite du Quebec του Μόντρεαλ και το Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι. (IANS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...