Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Race of the Champions σε εξέλιξη…

the-race-of-champs

Στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ντίσελντορφ (Esprit Arena) συμμετέχουν οι Πρωταθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο καθιερωμένο πλέον «Αγώνας των Πρωταθλητών».

Την πρώτη ημέρα, στον αγώνα των Εθνών, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Γερμανίας με τους M.SCHUMACHER και S.VETTEL. Είναι ο πέμπτος διαδοχικός τίτλος για τους δύο Γερμανούς πιλότους που τα τελευταία χρόνια είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι.

Και οι δύο έχουν συνολικά 9 Παγκόσμιους Τίτλους στην Formula 1, και στον τελικό κέρδισαν τον Δανό πολυνίκη του Le Mans Tom Kristensen που ανήκει στην Σκανδιναβική ομάδα, και τον Φιλανδό πρωταθλητή του S-WRC, Juho Hänninen.

Race Of Champ

Χάρη στον J.BUTTON που έκανε ένα λάθος, το Γερμανικό δίδυμο γλύτωσε τον αποκλεισμό στα ημιτελικά από την Βρετανική ομάδα. Πριν ο J.BUTTON είχε νικήσει τον M.SCHUMACHER και ο S.VETTEL τον τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο WTCC (World Touring Car Championship – Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τουρισμού), A. PRIAULX.

O S.VETTEL δήλωσε μετά τον αγώνα «Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσεις πέντε φορές συνεχόμενες. Είναι μία δύσκολη εκδήλωση και πολλά πράγματα θα πρέπει να δουλεύουν αρμονικά. Οδηγείς διαφορετικά αυτοκίνητα και είναι εύκολο να το χάσεις για αυτό θα πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου στο όριο. Η νίκη μέσα στην χώρα μου με αποζημιώνει για το Νίρμπουργκρινγκ, ο οποίος δεν ήταν ο καλύτερος αγώνας μου στη Formula 1 αυτή τη χρονιά! Το απόλαυσα σήμερα. Οι θεατές ήταν εκπληκτικοί, δίνοντας μας ενέργεια όταν μπήκαμε στο στάδιο και όταν περάσαμε τη γραμμή. Η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά καλύτερη από πέρυσι».

Και ο M.SCHUMACHER «Είναι πάντα για εμάς ευχαρίστηση να είμαστε εδώ και κυρίως να κερδίζουμε. Ο Σεμπάστιαν κι εγώ είμαστε καλοί συνεργάτες και δουλεύουμε καλά μαζί, βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Στο τέλος αποδείχθηκε πολύ εποικοδομητικό για εμάς. Αντιθέτως με εκείνον, αυτή ήταν μια από τις λίγες νίκες που είχα αυτή τη χρονιά- πλην μερικών στα καρτ. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί οδηγοί εδώ με τον καθένα να είναι σημαντικός στον τομέα του. Επομένως αυτή η εκδήλωση είναι ένας ωραίος διαγωνισμός και οι στιγμές που περνάμε μαζί στα παρασκήνια είναι πολύ πολύτιμες»

Σήμερα είναι η τελική αναμέτρηση που θα κρίνει τον Πρωταθλητή των Πρωταθλητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...