Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Το Siri της Apple έβρισε Βρετανό ανήλικο


iphone 4s siri 1 Το Siri της Apple έβρισε Βρετανό ανήλικο Η μητέρα ενός 10χρονου αγοριού αναφέρει σοκαρισμένη τις ύβρεις που δέχθηκε το παιδί της από έναν διαφημιστή του iPhone 4S της Apple.
Η KimLe Quesne είπε ότι ο γιός της Charlie, είχε βγει για ψώνια με τον πατέρα του σε ένα τοπικό υποκατάστημα της Tesco.

Ο Charlie έθεσε ένα ερώτημα στο Siri σχετικά με το πόσοι άνθρωποι υπάρχουν στον πλανήτη. Το λογισμικό απάντησε λέγοντάς του ότι δεν είναι σίγουρο για αυτά που λέει και στη συνέχεια ανέφερε υβριστικά σχόλια τα οποία σας παραθέτουμε αυτούσια:

“Shut the f*** up, you ugly t***.”

Η οικογένεια δε μπορεί να πιστέψει την λεκτική βία που ασκήθηκε από το λογισμικό. Το παιδί ανέφερε στον πατέρα του τις ύβρεις που δέχθηκε από την συσκευή και φώναξε τον διευθυντή του καταστήματος.

Ο διευθυντής του καταστήματος υποσχέθηκε να στείλει τη συσκευή πίσω στην Apple για την διερεύνηση του σφάλματος, αλλά απ’ ότι φαίνεται κάποιοι επιτήδειοι άλλαξαν το όνομα χρήστη με εφτά προσβλητικές λέξεις, τις οποίες ανέφερε το Siri όποια και να ήταν η ερώτηση.

Η μητέρα του αγοριού δήλωσε ότι ο γιός της πήγε ξανά την επόμενη μέρα στο μαγαζί και είδε τη συγκεκριμένη συσκευή να υπάρχει ακόμα στην ίδια θέση.
 
http://www.secnews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...