Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Dakar 2012 SS1: Κακό ξεκίνημα (Vid)

Με τραγικό τρόπο ξεκίνησε το Ράλι Dakar στην Αργεντινή

Το πρωί της Κυριακής 1ης Ιανουαρίου ξεκίνησε ο διάσημος αγώνας Rally Dakar στην Αργεντινή, ωστόσο το πανηγυρικό κλίμα της τελετής έναρξης αμαύρωσε η είδηση του θανάτου ενός αναβάτη. Ο Αργεντινός Jorge Boero στο 55ο χιλιόμετρο της ειδικής διαδρομής Mar de Plata-Santa Rosa σημείωσε πτώση. Ο Boero έπαθε καρδιακή ανακοπή αμέσως μετά την πτώση του και παρά τις προσπάθειες των ιατρών που έφτασαν αμέσως στο σημείο του ατυχήματος, έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο. Ο 38χρονος αναβάτης έπαιρνε για δεύτερη φορά μέρος στο Dakar. Φυσικά, τα συλλυπητήρια όλων πάνε στην οικογένεια και τους φίλους του Αργεντινού.


Αυτοκίνητο
Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα Mini ήταν εκείνα που ξεκίνησαν με το δεξί την πρώτη ημέρα του Dakar. Ο Ρώσος Leonid Novitskiy με ένα Mini All4 Racing κατάφερε να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο στη μικρή ειδική διαδρομή και να πάρει κεφάλι στη γενική κατάταξη. Πίσω από τον Ρώσο ακολούθησαν ακόμα δύο Mini, αυτά των Holowczyc και Peterhansel, ενώ στην εξάδα βρέθηκαν οι De Villiers (Toyota), Gordon (Hummer) και Sousa (Great Wall).

Ο Novitskiy είπε μετά το τέλος της ειδικής: «Σήμερα η ειδική ήταν μικρή, έτσι την περάσαμε τέρμα γκάζι, ιδιαίτερα το κομμάτι με την άμμο. Βρήκαμε μόνο ένα αυτοκίνητο στο δρόμο μας, αλλά το προσπέρασα χωρίς πρόβλημα. Είναι καλό αποτέλεσμα σε μια τέλεια ημέρα». Κακό ήταν το ξεκίνημα του Nasser Al-Attiyah ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το Hummer στον κινητήρα. Τελικά έφτασε στο τέλος της ειδικής με τη βοήθεια του Robby Gordon. «Είχαμε πρόβλημα με την πίεση λαδιού και προτιμήσαμε να περιμένουμε τον Robby να μας τραβήξει μέχρι τον τερματισμό για να μην καταστρέψουμε τον κινητήρα. Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά αυτό δεν ήταν καλό. Αυτός δεν είναι καλός τρόπος να ξεκινάς το Dakar», είπε ο Al-Attiyah.


Μοτοσικλέτα
Στους δύο τροχούς, ταχύτερος την πρώτη ημέρα ήταν ο Francisco Lopez με Aprilia. Ο Χιλιανός κάλυψε την ειδική σε 32 λεπτά και 37’’ αφήνοντάς πίσω του τον περσινό νικητή, Marc Coma. Ο Coma από τη μεριά του έφερε την KTM στη δεύτερη θέση, ενώ 3ος στην κατάταξη βρέθηκε ο Javier Pizzolito με Honda CRF450X. Στην εξάδα βρέθηκαν επίσης οι Cody (Honda), Przygonski (KTM) και Barreda Bort (Husqvarna).


Ο «Chaleco» Lopez είπε μετά το τέλος της ειδικής: «Δεν ξεκίνησα γρήγορα το πρωί, αφού το πρώτο κομμάτι ήταν δύσκολο. Η πρώτη ειδική του Dakar είναι πάντα επικίνδυνη, αφού πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στον αγώνα. Το νέο GPS είναι μικρότερο, έτσι πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός. Ευτυχώς, τα τελευταία 20 χιλιόμετρα ήταν πολύ γρήγορα και οδήγησα επιθετικά». Μόλις στην 13η θέση της ειδικής τερμάτισε ο Cyril Despres με την εργοστασιακή KTM, ενώ πρώτη Yamaha στην κατάταξη ήταν εκείνη του Davis Casteu.


Quad
Στις τετράτροχες «γουρούνες» ταχύτερος στην πρώτη ειδική διαδρομή ήταν ο Sergio La Fuente από την Ουρουγουάη με Yamaha. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Marcos Patronelli με Yamaha, ενώ ακολούθησε στην 3η θέση ο Tomas Maffei επίσης με Yamaha.


Φορτηγά
Στα φορτηγά με το δεξί ξεκίνησε το φετινό Dakar ο Marcel Van Vliet και το πλήρωμά του με το φορτηγό της MAN. Ο συμπατριώτης του Gerard De Rooy με φορτηγό της Iveco ακολούθησε στη δεύτερη θέση, ενώ ο Franz Echter ήταν 3ος επίσης με MAN. Πρώτο Kamaz στην κατάταξη ήταν εκείνο του Ardavichus από το Καζακστάν.



Πηγή : msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...