Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Raly Dakar 2012, SS4: Όλα υπέρ του Peterhansel

Ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα του Al-Attiyah για να περάσει στην πρωτοπορία



Το Rally Dakar του 2012 συνεχίζεται με τη συναρπαστική εξέλιξη να δικαιώνει τη φήμη του αγώνα. Στη σημερινή 4η ημέρα οι αγωνιζόμενοι είχαν να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση που ήταν τα ατελείωτα χιλιόμετρα που είχαν να διανύσουν. Ο αγώνας βρίσκεται ακόμα στην Αργεντινή και μοτοσικλέτες, quad, αυτοκίνητα και φορτηγά είχαν να διανύσουν 750 χιλιόμετρα για να φτάσουν από το San Juan στο Chilecito, από τα οποία τα 326 αποτελούσαν στην Ειδική Διαδρομή. Το έδαφος που είχαν να διαβούν περιλάμβανε κυρίως χωμάτινες ορεινές διαδρομές.

Στην κατηγορία των αυτοκινήτων, ο Stephane Peterhansel με το Mini ήταν ο κερδισμένος της ημέρας, καθώς με τη νίκη του στην ΕΔ πέρασε και στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Ο Γάλλος πολυνίκης του αγώνα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη καθυστέρηση του Nasser Al-Attiyah, που κόλλησε στη λάσπη περίπου 40 χλμ πριν από τον τερματισμό της ΕΔ. Ο Al-Attiyah με το Hummer μέχρι εκείνο το σημείο είχε κινηθεί πολύ γρήγορα και είχε μηδενίσει τη διαφορά από την κορυφή, αλλά αναγκάστηκε να περιμένει αρκετή ώρα μέχρι να φτάσει δίπλα του ο Robby Gordon και να τον βοηθήσει να ξαναξεκινήσει. Το αποτέλεσμα ήταν ο περσινός νικητής του αγώνα να χάσει πάνω από 26 λεπτά και να πέσει στην 7η θέση της γενικής κατάταξης, μισή ώρα πίσω από τον πρωτοπόρο Peterhansel.

Δύο Toyota Hilux βρέθηκαν πίσω από τον Γάλλο στην κατάταξη της ΕΔ. Ο Αργεντινός Orlando Teranova σημείωσε το 2ο χρόνο και ο Giniel Dr Villiers τον 3ο, κάτι που έφερε τον Νοτιοαφρικανό στη 2η θέση της γενικής κατάταξης. Στην 3η θέση ανέβηκε ο Nani Roma με το Mini, ενώ 4ος έπεσε ο μέχρι σήμερα πρωτοπόρος Krzysztof Holowczyc, επίσης με Mini. Προβλήματα αντιμετώπισε και ο Robby

Στις μοτοσικλέτες ο Marc Coma τα έδωσε όλα για να καλύψει το έδαφος που έχασε την Τρίτη. Ο Ισπανός της ΚΤΜ κατάφερε να κερδίσει την ΕΔ, κάτι που κάνει για 18η φορά στην καριέρα του, και ήταν 2 λεπτά ταχύτερος από το μεγάλο του αντίπαλο Cyril Despres. Ο Γάλλος, επίσης με μοτοσικλέτα της ΚΤΜ, διατήρησε την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη αλλά είδε τη διαφορά από τον Coma να μειώνεται στα 8 λεπτά.

Οι δύο αναβάτες της ΚΤΜ δείχνουν να είναι μόνοι τους στη μάχη για την κορυφή καθώς οι υπόλοιποι ακολουθούν από κάποια απόσταση. Στην 4η ΕΔ τον 3ο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Frans Verhoeven με τη μοτοσικλέτα της Sherco, μπροστά από τους Helder Rodriguez (Yamaha) και Paulo Goncalves (Husqvarna) τη στιγμή που έχασαν λίγο χρόνο οι Francisco ‘Chaleco΄ Lopez (Aprilia) και David Casteu (Yamaha). Στη γενική κατάταξη πάντως ο Rodrigues βρίσκεται στην 3η θέση, με διαφορά 26 λεπτών από τον Despres και περίπου 3 λεπτά μπροστά από τον Lopez.


Στην κατηγορία των Quad ο Tomas Maffei αμφισβήτησε την κυριαρχία των αδελφών Patronelli, Κερδίζοντας την ΕΔ και περνώντας επικεφαλής της γενικής κατάταξης. Ο Αργεντινός βρίσκεται σχεδόν 3 λεπτά μπροστά από τον Alejandro και 6 λεπτά μπροστά από τον Marcos Patronelli, ενώ ο 4ος Bonetto είναι πάνω από 1 ώρα πίσω. Όλοι οι προαναφερθέντες είναι Αργεντινοί και οι τρεις πρώτοι τρέχουν με «γουρούνα» της Yamaha ενώ ο 4ος τρέχει με Honda.

http://www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...