Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Commodore C64x Extreme, Ο θρύλος αναβιώνει




Όλοι οι συνομήλικοί μου θα θυμάστε τον θρυλικό υπολογιστή Commodore 64 (C64), κάποιοι ίσως και να τον είχατε αποκτήσει (εγώ ξεκίνησα από Amiga 500). Η αμερικάνικη εταιρεία Commodore USA έχει αγοράσει τα δικαίωματα χρήσης του ονόματος και του λογότυπου Commodore και κατασκευάζει custom ηλεκτρονικούς υπολογιστές με το σασί του C64.

Πιο πρόσφατο δημιούργημά της Commodore C64x Extreme με επεξεργαστή Intel Core i7 2.2GHz, μνήμη RAM 8GB, κάρτα γραφικών Intel HD 3000 και σκληρό δίσκο χωρητικότητας 2ΤΒ. Όπως καταλαβαίνουμε από τις φωτογραφίες χρησιμοποιείται ένα mini-ITX motherboard μέσα στο κουφάρι του παλιού Commodore 64 και φυσικά με το πληκτρολόγιο ενσωματωμένο!

Η τιμή του Commodore C64x Extreme με πλήρες configuration θα είναι 1499 δολάρια Αμερικής και θα είναι διαθέσιμος στα μέσα Δεκεμβρίου μέσα από την επίσημη ηλεκτρονική σελίδα της εταιρείας. Επίσης θα πωλείται και σκέτο το σασί μόνο με το motherboard και το τροφοδοτικό με τιμή 349 ευρώ.
Η εταιρεία Commodore USA υποσχέθηκε ότι το σύντομα θα παρουσιάσει ένα νέο λειτουργικό σύστημα το Commodore Vision OS που θα βασίζεται στο Linux για την απόλυτη retro εμπειρία!

 




Πηγή : http://www.ideaadv.gr/frogblog/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...