Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Rally Dakar 2012, SS3: Πήρε κεφάλι ο Holowczyc

Ο Πολωνός πέρασε μπροστά ενώ το λάθος του Coma έθεσε τον Despres επικεφαλής
 


Άλλη μια μέρα ολοκληρώθηκε για το Rally Dakar, με αναβάτες και οδηγούς να πηγαίνουν τέρμα γκάζι στα εδάφη της Αργεντινής. Αρκετές αγωνιστικές εκπλήξεις έκρυβε η τρίτη ημέρα του αγώνα με τις πρώτες θέσεις σε μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα να αλλάζουν χέρια. Ας δούμε τι έγινε στη «δίτροχη» κατηγορία.


Μοτοσικλέτες
Ο Marc Coma μετά το λάθος που έκανε στο τρίτο σκέλος της ΕΔ των 270 χλμ έχασε την πρωτοπορία από τον νικητή του Rally Dakar του 2010, Cyril Despres με KTM. Ο Ισπανός είχε την πρωτοπορία στο πρώτο και στο δεύτερο κομμάτι της ΕΔ από τον Γάλλο αλλά μετά από 164 χλμ μέσα στην ΕΔ έχασε το δρόμο και έκανε λάθος ακλουθώντας την ΕΔ για τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά για περισσότερα από 4 χλμ. Φυσικά ο Coma  επέστρεψε στην κανονική ΕΔ αλλά το παιχνίδι είχε ήδη χαθεί με αποτέλεσμα να βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάτι παραπάνω από 10 λεπτά πίσω από τον Despres. Δυστυχώς οι εγκαταλείψεις και οι τραυματισμοί δεν έλειψαν ούτε σήμερα από την πολύ επίπονη κατηγορία των μηχανών. Ο Jakub Przygonsky αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από κινητήρα μετά από 68 χλμ στην ΕΔ και ο Quinn Cody μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο με σπασμένη κλείδα μετά από μια πτώση στο 173ο χλμ της ΕΔ.
Ο νικητής της 3ης ΕΔ Cyril Despres τόνισε μετά το τέλος της ημέρας. «Ήταν καλή ημέρα. Ξεκίνησε άσχημα για μένα διότι χτύπησα το δάχτυλό μου το πρωί. Ένα κομμάτι από το σύστημα πλοήγησης έσπασε μετά τα πρώτα 100 Km. Υπήρχε ένα κομμάτι 300 χιλιομέτρων το οποίο ήταν δύσκολο διότι ο Αλυτάρχης David Castera οργάνωσε ένα loop 70 χιλιομέτρων για τις μοτοσικλέτες μόνο κάτι που ήταν πιο δύσκολο και από αγώνα αντοχής διότι η διαδρομή δεν φαινόταν λόγω της βροχής. Στο ποτάμι επικράτησε παράνοια, αλλά δεν βιάστηκα και δεν πίεσα πολύ. Στο τελευταίο κομμάτι της ειδικής δεν γνώριζα αν είχα κάποια μοτοσικλέτα μπροστά μου. Η διαδρομή δεν ήταν καλά σχεδιασμένη, αλλά τελικά τερμάτισα πρώτος. Είμαι κουρασμένος αλλά έκανα καλό χρόνο».


Αυτοκίνητα
Στα αυτοκίνητα τώρα ο Krzysztof Holowczyc με το Mini πήρε τα ηνία έχοντας διαφορά μικρότερη του ενός λεπτού από τον Robby Gordon με το Hummer. Νικητής της 3ης ΕΔ του Rally Dakar για τα αυτοκίνητα ήταν ο Nani Roma με Mini, ανεβαίνοντας στην 4η θέση της γενικής μετά το διπλό κλατάρισμα του Stephane Peterhansel στα τελευταία χλμ της ΕΔ. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των Mini σε 3 ημέρες δείχνοντας πως το έχουν πάρει σοβαρά, αλλά η ανάκαμψη των Hummer φαίνεται πως θα μας δώσει μια τρομερή μάχη μέχρι τέλους μεταξύ… Δαβίδ και Γολιάθ. Στην 3ή θέση της γενικής βρέθηκε ο Giniel De Villiers με το Toyota Hilux μόλις 1΄40” πίσω. Ο περσινός νικητής Nasser Al-Attiyah συνεχίζει να ψαλιδίζει τη διαφορά από την κορυφή, όντας κάτι λιγότερο από 7 λεπτά πίσω στην 6η θέση της γενικής.
Ο οδηγός της Mini, Nani Roma δήλωσε μετά το τέλος της ειδικής: «Για την ώρα είμαι ικανοποιημένος. Οδηγήσαμε καλά με τον Michael, χωρίς να κάνουμε λάθη, αλλά ήμασταν τυχεροί που φύγαμε πιο αργά και ακολουθήσαμε τα σημάδια από τα ελαστικά και τα σημεία φρεναρίσματος. Αλλά γενικά, είναι πιο σημαντικό που οδηγήσαμε καλά, παρά η νίκη στην ειδική».


Quad
Στην κατηγορία των quad τώρα ο Marcos Patronelli ήταν ο ταχύτερος της ΕΔ νικώντας τον συμπατριώτη του Thomas Maffei με διαφορά σχεδόν 2 λεπτών. Στη μάχη για την πρώτη θέση της γενικής μάχονται τα δύο αδέρφια Patronelli με τον Marcos να πλησιάζει τον Alejandro στα 55 δευτερόλεπτα ο οποίος ήταν ο 3ος ταχύτερος σήμερα.


Φορτηγά
Ταχύτερος στην κατηγορία των φορτηγών ήταν ο Miki Biasion με Iveco. Ο θρύλος του WRC και της Lancia αρχίζει και βρίσκει το ρυθμό του στο Dakar και στην 3η ειδική άφησε πίσω του όλα τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας. Στη δεύτερη θέση έμεινε ο Artur Ardavichus με το Kamaz, ενώ ο Andrey Karginov έκλεισε την τριάδα. Στη γενική, πρώτος είναι Ardavichus έχοντας πίσω του τον De Rooy, ενώ ο Biasion ανέβηκε στην 3η θέση.


Περισσότερα : http://www.msfree.gr/ms.php?id=25510

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...