Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Έτος-«ρουλέτα» το 2012 για την Ελλάδα

papadimos_provopoulos32Έτος-ρουλέτα χαρακτηρίζεται το 2012 για την ελληνική οικονομία. Η καυτή ατζέντα με νέα φορολογικά βάρη έχει ήδη δρομολογηθεί. Την ίδια ώρα η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας στα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά της εστιάζει στην ένταση της κοινής προσπάθειας όλων για ξεπέρασμα της κρίσης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με ξεκάθαρο τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, τονίζει ότι «το 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά». Εκτιμά ως σημαντικό βήμα τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου «που δεν πρέπει να μείνει μετέωρο», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, και συμπληρώνει ότι το μέτωπο εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη πρέπει να είναι αρραγές, γιατί έχουμε χρέος να αποτρέψουμε μια εθνική καταστροφή.
Ο πρωθυπουργός
Οι επόμενοι 3 μήνες θα είναι κρίσιμοι και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν την πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες, διαμηνύει ο πρωθυπουργος Λουκάς Παπαδήμος, κανοντας λογο για μια πολυ δυσκολη χρονια. Παραλληλα επισημαίνει οτι ενωμένοι θα βγούμε από την κρίση, επαναλαμβάνοντας οτι η χώρα πρέπει να είναι προσηλωμένη στο πρόγραμμα προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων, ώστε να παραμείνει στο ευρώ.
Οι πολιτικοί αρχηγοί
Η χρονιά που έρχεται θα πρέπει να είναι χρονιά μεγάλης συλλογικής προσπάθειας, υπογραμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου. Η καλύτερη ευχή είναι να πάρουμε ξανά τη μοίρα μας στα χέρια μας, τονισε ο Αντώνης Σαμαράς. Πιστεύω ότι η νέα χρονιά θα δώσει την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να αλλάξει το κατεστημένο, δηλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Τη βεβαιότητα ότι το 2012 θα είναι χειρότερο από το 2011 εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας το λαό να ανατρέψει τα κόμματα που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό. Το 2012 μπορεί να είναι μια χρονιά νικηφόρων αγώνων και ανατροπών επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής, με σταθερή αναφορά στην κοινωνία και τον πολίτη είναι σήμερα τα ζητούμενα, δηλωσε ο Φωτης Κουβελης. Τελευταία ευκαιρία για να βγούμε από την κρίση, χαρακτήρισε το 2012 η Ντόρα Μπακογιάννη.
Ομπάμα, Μέρκελ, Σαρκοζί
Περίσκεψη και προβληματισμός, όμως, και σε διεθνές επίπεδο, για την οικονομική κρίση, με τον Μπαράκ Ομπάμα να εκτιμά ότι το νέο έτος θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές από το 2011. Παρά τα προβλήματα η Ευρώπη θα αναδειχθεί πιο ισχυρή, υποστήριξε η Αγκελα Μέρκελ, ενώ ως πρόκληση χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί τη γέννηση μίας νέας Ευρώπης, διαμηνυοντας ότι "οι οίκοι αξιολόγησης δεν θα καθορίσουν την πολιτική της χώρας του". Θυσίες για τη διάσωση της Ιταλίας ζήτησε από τους πολιτες ο πρόεδρος Τζορτζιο Ναπολιτάνο, τονιζοντας ότι είναι αναγκαίο να διαφυλαχθεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.
Το μέλλον του ευρώ
Το ευρώ μπορεί να γίνει το κυρίαρχο νόμισμα παγκοσμίως μέσα στην επόμενη δεκαετία, αν οι ηγέτες της ευρωζώνης καταφέρουν να ενισχύσουν την χρηματοοικονομική ολοκλήρωση, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστιάν Νουαγέ.
 
Πηγή: ΝΕΤ FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...