Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

WRC Monte Carlo 2η ημέρα: Χαλαρός Loeb

Ο Sebastien Loeb δεν είχε αντίπαλο τη δεύτερη ημέρα στο Monte Carlo

Τα δράματα που είχαμε την πρώτη ημέρα του Ράλι Monte Carlo δεν επαναλήφθηκαν
τη δεύτερη ημέρα του αγώνα. Ο Sebastien Loeb και οι υπόλοιποι ήταν πιο ήρεμοι στην προσέγγισή τους, δεν είχαν να αντιμετωπίσουν άσχημες καιρικές συνθήκες και τα πράγματα κύλησαν πιο ομαλά.

Πρωταγωνιστής και πάλι ήταν ο Sebastien Loeb με το Citroen DS3 WRC. Ο Γάλλος, έχοντας την ασφάλεια του ενός λεπτού διαφορά από το δεύτερο Sordo, δεν θέλησε να ρισκάρει σε κανένα σημείο του αγώνα και παρότι οδήγησε γρήγορα δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο. Στις στεγνές ειδικές κέρδιζε με άνεση, ενώ στις πιο γλιστερές ήταν προσεκτικός. Τελικά, κατάφερε να ολοκληρώσει την ημέρα αυξάνοντας τη διαφορά του στη γενική στο ένα λεπτό και 37 δευτερόλεπτα και πλέον κάνει ένα υγιεινό περίπατο στην πατρίδα του.

Και ενώ ο Loeb βρίσκεται στον κόσμο του και πηγαίνει ανενόχλητος για τη νίκη, η μάχη για τη δεύτερη θέση είναι σκληρή. Οι Dani Sordo και Petter Solberg πάλεψαν ειδική-ειδική για να φτιάξουν μια διαφορά ο ένας από τον άλλο και στο τέλος ο Ισπανός ήταν εκείνος που κατάφερε να πάρει μια μικρή ανάσα. Ο Sordo ήταν ανταγωνιστικός, σταθερός και πολύ γρήγορος στη διάρκεια της ημέρας και μάλιστα κατάφερε να κερδίσει μία ειδική απέναντι στον ασταμάτητο Loeb. Η διαφορά του από τον Solberg είναι περίπου 3 δευτερόλεπτα και η μάχη μεταξύ τους θα συνεχιστεί αύριο. Ο Petter Solberg από τη μεριά του ήταν ανταγωνιστικός με το εργοστασιακό Ford Fiesta και κατάφερε στην προτελευταία ειδική να βρεθεί στη 2η θέση. Ωστόσο στη 10η ΕΔ αποφάσισε να σηκώσει λίγο το πόδι από το γκάζι και να αφήσει τον Sordo να ξεκινά μπροστά του στις δοκιμές της Παρασκευής.

Στην 4η θέση της γενικής κατάταξης κατάφερε να αναρριχηθεί την Πέμπτη ο Mikko Hirvonen. Ο οδηγός της Citroen κατάφερε να περάσει τόσο τον Novikov όσο και τον Ogier και να βρεθεί στην 4η θέση σημειώνοντας μάλιστα μερικούς καλούς χρόνους. Παρόλα αυτά ο Φινλανδός δεν έχει βρει ακόμα το ρυθμό του με το νέο αυτοκίνητο και προσπαθεί να είναι επιφυλακτικός. Πίσω από τον Hirvonen ολοκλήρωσε την ημέρα ο Evgeny Novikov με το Ford Fiesta, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Delecour επίσης με Fiesta.

Μεγαλύτερη απώλεια της δεύτερης ημέρας ήταν αυτή του Sebastien Ogier. Ο Γάλλος είχε εντυπωσιάσει την πρώτη ημέρα με το Skoda Fabia S2000 και είχε σκαρφαλώσει στην 4η θέση της γενικής, ωστόσο η δεύτερη ημέρα δεν είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Στις στεγνές συνθήκες το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τα WRC με αποτέλεσμα ο Ogier να χάνει συνεχώς έδαφος. Σαν να μην έφτανε αυτό, στην τελευταία ειδική της ημέρας ο Γάλλος έκανε λάθος σε ένα γρήγορο κομμάτι της διαδρομής και βγήκε εκτός δρόμου καταστρέφοντας το Skoda. Το πλήρωμα δεν έπαθε τίποτα, αλλά ο αγώνας τελείωσε για τον Ogier.

Την Παρασκευή συνεχίζεται η δράση με 3 ειδικές διαδρομές.


http://www.msfree.gr/ms.php?id=25672

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...