Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Monte Carlo 3η ημέρα: Πήρε ανάσα ο Sordo

Ο Sebastien Loeb είναι άνετα πρώτος και ο Dani Sordo πήρε ανάσα στη 2η θέση

Η 3η ημέρα του Ράλι Monte Carlo περιλάμβανε μόνο 3 ειδικές διαδρομές ωστόσο ο καιρός και η κατάσταση της ασφάλτου ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν προβλήματα στα πληρώματα. Ανεπηρέαστος από όλα αυτά έμεινε ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Loeb. Ο Αλσατός επέλεξε να ακολουθήσει συντηρητική στρατηγική όσον αφορά τα ελαστικά και παρότι στην πρώτη ειδική η επιλογή του δεν ήταν ιδανική, στις επόμενες δύο ανάκτησε το χαμένο έδαφος και έφτασε στο τέλος της ημέρας να έχει διαφορά 2 λεπτών και 12 δευτερολέπτων από τον δεύτερο. Στις δηλώσεις του ο Loeb ήταν χαλαρός και τόνιζε σε κάθε ευκαιρία πως αυτό που τον απασχολεί είναι να μην κάνει λάθη για να πάρει τη νίκη.

Στο στρατόπεδο της Ford, η απώλεια του Jari-Matti Latvala, έφερε στην πρώτη γραμμή τον Petter Solberg. Η ομάδα του Νορβηγού αποφάσισε να ακολουθήσει επιθετική στρατηγική στην επιλογή των ελαστικών και μετά το τέλος της πρώτης ειδικής τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Ο Solberg κέρδισε την ειδική και έδειξε πως μπορεί να κυνηγήσει τη 2η θέση στη γενική κατάταξη. Η συνέχεια ωστόσο ήταν αποκαρδιωτική. Η βρεγμένη άσφαλτο και κάποια σημεία με πάγο τον ανάγκασαν να υποχωρήσει σημαντικά καθώς είχε slick ελαστικά και έχασε πολύ χρόνο. Σαν να μην έφτανε αυτό, στην τελευταία ειδική της ημέρας είχε ένα κλατάρισμα το οποίο τελικά τον άφησε για τα καλά στην 3η θέση και μάλιστα με διαφορά μεγαλύτερη από ένα λεπτό από τον δεύτερο Dani Sordo.

Στη Mini τα χαμόγελα συνεχίστηκαν καθώς ο Dani Sordo πήρε σημαντική ανάσα από τον Solberg. Ο Ισπανός συνεχίζει να έχει γρήγορο και σταθερό ρυθμό, ενώ με τη σωστή επιλογή ελαστικών τον έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο βάθρο και τη 2η θέση. Ευχάριστη έκπληξη την 3η ημέρα στο Monte Carlo ήταν αδιαμφισβήτητα ο Mikko Hirvonen. Ο Φινλανδός ήταν πολύ γρήγορος την Παρασκευή και κατάφερε να κερδίσει τις 2 από τις 3 ειδικές δείχνοντας πως αρχίζει να βρίσκει το ρυθμό του στο τιμόνι του Citroen DS3. Η διαφορά του πλέον από τον Petter Solberg είναι στα 24 δευτερόλεπτα, κάτι που τον βάζει σε δυνατή θέση για το βάθρο.

Στην εξάδα της γενικής κατάταξης βρέθηκαν οι Evgeny Novikov και Francois Delecour. Τόσο ο Ρώσος όσο και ο Γάλλος βετεράνος τα πηγαίνουν περίφημα με τα Ford Fiesta RS και μάλιστα ο Novikov έκανε μερικούς εκπληκτικούς χρόνους. Πιο πίσω στη γενική έμεινε ο Campana με το εργοστασιακό Mini, ενώ οι Tanak, Andersson και Araujo έκλεισαν τη δεκάδα. Προβλήματα συνεχίζουν να έχουν οι οδηγοί της Go Fast Ford με τον Wilson να παραμένει στην 13η θέση και τον Henning Solberg να είναι μια θέση πίσω του.

Το Σάββατο η δράση αρχίζει το απόγευμα στις 16:11 με την 14η ειδική διαδρομή και περιλαμβάνει 4 ειδικές.

http://www.msfree.gr/ms.php?id=25685

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...