Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

WRC Monte Carlo 1η ημέρα: Latvala τέλος


Με μια πολύ άνετη διαφορά στην κορυφή έκλεισε την πρώτη ημέρα του Monte Carlo
ο Sebastien Loeb. Πρωταγωνιστής ωστόσο της πρώτης ημέρας ήταν ο Jari-Matti Latvala με το εργοστασιακό Ford Fiesta RS WRC. Ο Φινλανδός ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα και στο τέλος του πρώτου loop ήταν άνετα πρώτος με μεγάλη διαφορά τόσο από τον Petter Solberg όσο και από τον Sebastien Loeb. Ωστόσο, στην τελευταία ειδική της ημέρας έκανε το λάθος, βγήκε εκτός δρόμου και ντεράπαρε το Fiesta του με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει νωρίς τον αγώνα. Ο Latvala δεν μπορεί να επιστρέψει στον αγώνα αφού δεν ισχύει πλέον η διαδικασία του SuperRally.




Άνετα λοιπόν στην πρώτη θέση της γενικής βρέθηκε ο Sebastien Loeb με το DS3 WRC. Ο πρωταθλητής κέρδισε τις 3 από τις 4 ειδικές της πρώτης ημέρας και πλέον απολαμβάνει την πρώτη θέση έχοντας διαφορά 1 λεπτό και 4 δευτερόλεπτα από τον Dani Sordo. Εξαιρετικός στις άσχημες συνθήκες της πρώτης ημέρας – υπήρχε χιόνι και πάγος στις ειδικές – ήταν ο Dani Sordo με το εργοστασιακό Mini WRC. Ο Ισπανός είναι δεύτερος στη γενική και καλοβλέπει πλέον το βάθρο.


Στην 3η θέση, μόνος του πλέον να υπερασπίζεται τα χρώματα της εργοστασιακής Ford, έμεινε ο Petter Solberg με το Fiesta RS WRC. Ο Νορβηγός ήταν προσεκτικός στις 4 ειδικές της ημέρας και βρέθηκε τελικά στην 3η θέση γενικής, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Sordo. Στην 4η θέση ακολούθησε ο εξαιρετικός Sebastien Ogier, όχι με WRC αυτοκίνητο, αλλά με ένα Skoda Fabia S2000 της VW Team. Στην 5η θέση ήταν ο Ρώσος Evgeny Novikov, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Mikko Hirvonen με το δεύτερο εργοστασιακό Citroen. Ο Φινλανδός, στην πρώτη του εμφάνιση με το DS3 αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα και έχασε αρκετό χρόνο.

Εξαιρετική εμφάνιση τέλος, πραγματοποιούν οι Delecour, Campana και Tanak οι οποίοι μαζί με τον PG Andersson κλείνουν τη δεκάδα.

http://www.msfree.gr/ms.php?id=25652

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...