Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Οι δέκα πολυτιμότερες συμβουλές για τις επιχειρήσεις!


1. Αρχίστε να πουλάτε
Στις επιχειρήσεις τα πράγ­ματα είναι απλά. Εάν κατα­φέρετε να πείσετε αρκετούς ανθρώπους   να   αγοράζουν πράγματα από εσάς για πε­ρισσότερα χρήματα από όσο αυτά σας κοστίζουν, έχετε σχεδόν επιτύχει το στόχο σας. Στην πορεία, θα προκύψουν πολ­λά…
θέματα που θα απαιτούν την προσοχή σας, αλλά πρέπει πάντοτε να αφιερώνετε τουλάχιστον το 50% του χρόνου σας στις πωλήσεις.

2. Προσπαθήστε να ξεχωρίζετε
Υπάρχει πολύς θόρυβος στην αγορά και πολλές μεγάλες, βαρετές εταιρείες και προϊόντα.
Οι πραγματικά πρωτότυ­πες ιδέες δεν κοστίζουν τίποτα και με μια μικρή δόση από αυτές μπορείτε να προσπεράσετε τον ανταγωνισμό.
 
3. Μην παίρνετε προσωπικά την απόρριψη
θα έχετε πολλές αποτυχίες στην επιχειρηματική σας δραστη­ριότητα -το μυστικό είναι να μην αφήνετε να σας καταβάλλουν. Όπως γνωρίζει και το κάθε «καμάκι» που συχνάζει στα κλαμπ: η επιτυχία είναι θέμα αριθμών.

4. Τα μετρητά είναι το παν - προσλάβετε έναν κακό δράκο
Οι πωλήσεις δεν σημαίνουν τίποτα ώσπου τα μετρητά να κα­τατεθούν στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Η έλλειψη μετρητών στην τράπεζα μπορεί να οδηγήσει σε χρεοκοπία και την καλύτε­ρη επιχείρηση. Προσλάβετε έναν «κακό δράκο» που ξέρει πως να τα διατηρεί υπό έλεγχο.


5. Κοστολογήστε σωστά το χρόνο σας
Ο χρόνος σας είναι ο πιο πολύτιμος πόρος της επιχείρησης σας. Αφιερώστε τον αποκλειστικά στις δραστηριότητες που αποδίδουν περισσότερο. Επίσης, κοστολογήστε σωστά το χρόνο σας - εσείς μπορεί να είστε διατεθειμένοι να εργάζεστε τα 50 λεπτά της ώρας, αλλά σίγουρα δεν θα βρείτε κάποιον άλλο που θα δεχτεί να κάνει το ίδιο.

6. Αυξήστε τις τιμές σας...
...και συνεχίστε να τις αυξάνετε ώσπου οι πελάτες σας να τσι­ρίξουν. Να θυμάστε πάντοτε: η σωστή τιμή είναι αυτή που οι πε­λάτες σας είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν. Το κόστος σας αφο­ρά μόνο το κατά πόσο έχετε συμφέρουσα συνεργασία με τους προ­μηθευτές σας.

7. Βγείτε από το μηχανοστάσιο και πηγαίνετε στη γέφυρα
Μην ξοδεύετε εβδομάδες στις λεπτομέρειες ενός πολύπλοκου επιχειρηματικού σχεδίου μόνο και μόνο για να το καταχωνιάσε­τε σε ένα συρτάρι. Αφιερώνετε τακτικά χρόνο για να σκέπτεστε πάνω στην κατεύθυνση της επιχείρησης σας, ακόμη και εάν τα σχέδια σας είναι πρόχειρες σημειώσεις στην πίσω πλευρά ενός φακέλου.

8. Βρείτε ένα μέντορα
Το ξεκίνημα στις επιχειρήσεις είναι σαν να ανεβαίνετε ένα βου­νό φορώντας σαγιονάρες και με μοναδική βοήθεια έναν απλό οδι­κό χάρτη. Γιατί να μη ζητήσετε τη συμβουλή κάποιου που το έχει ήδη κάνει αυτό;

9. Έχετε υπόψη ότι μερικές φορές οι πελάτες δεν θέλουν το βέλτιστο, θέλουν το μη χείρον
Ένας βασικός παράγοντας για να προσελκύσετε πελάτες και να τους διατηρήσετε είναι η εμπιστοσύνη. Η αίσθηση της εμπι­στοσύνης πηγάζει από ένα καλό όνομα. Για να αποκτήσετε καλό όνομα δεν χρειάζονται πολλά χρήματα.

10. Να είστε επίμονοι και αποφύγετε την απομόνωση
Το μεγαλείο δεν είναι να μην αποτυγχάνετε ποτέ, αλλά να βρί­σκετε τη δύναμη να σηκώνεστε πάντα υστέρα από κάθε πέσιμο. Φροντίστε να έχετε κοντά σας ανθρώπους που μπορούν να σας παρέχουν υποστήριξη ώστε να μη χάνετε την αυτοπεποίθηση σας ακόμη κι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

http://www.nexusmanagementconsultants.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...