Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Rally Dakar 2012, SS7: Εντυπωσιακός ο Al-Attiyah

1-2 για τα Hummer στα αυτοκίνητα ενώ το κυνήγι του Coma συνεχίζεται στις μοτ/τες


Το Rally Dakar έχει περάσει στην 8η ημέρα του η οποία είναι μέρα ξεκούρασης για όλους καθώς από την πρώτη ημέρα έχουν συμπληρώσει κάτι παραπάνω από 4.500 χλμ στα άγνωστα εδάφη τόσο της Αργεντινής και της Χιλής. Η χθεσινή 7η ημέρα δεν έκρυβε ιδιαίτερες εκπλήξεις με τον Mac Coma να κατακτά άλλη μια νίκη ψαλιδίζοντας τη διαφορά από τον Cyril Despres ο οποίος βρίσκεται ακόμα στην κορυφή της γενικής στις μοτοσικλέτες. Στα αυτοκίνητα ο Nasser Al-Attiyah για μια ακόμα φορά ήταν εντυπωσιακά γρήγορος και χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα πήρε τη νίκη στην ΕΔ παραμένοντας όμως πολύ πίσω στη γενική. Ας δούμε αναλυτικότερα τη συνέβη την 7η ημέρα του Rally Dakar σε όλες τις κατηγορίες η οποία ήταν κοινή για όλους και περιελάμβανε πέρασμα από την έρημο Atacama έξω από την πόλη Copiapo της Χιλής συνολικής απόστασης 573 χλμ.


Μοτοσικλέτες
Για μια ακόμα ημέρα οι Despres και Coma πήγαν «τέρμα γκάζι» επιβεβαιώνοντας πως το παιχνίδι για τη νίκη στην κατηγορία θα παιχτεί εκτός απροόπτου ανάμεσά τους. Ο Ισπανός κινήθηκε αρκετά γρήγορα από τη μέση της ΕΔ και μετά με αποτέλεσμα να προσπεράσει τον Γάλλο και να οδηγήσει την κούρσα. Ο Despres φυσικά δεν προσπάθησε να κυνηγήσει τον Coma απλώς να διατηρήσει μια λογική απόσταση μέχρι τέλους καθώς έχει ένα αρκετά καλό προβάδισμα στη γενική. Έτσι λοιπόν χωρίς να πάρει ιδιαίτερα ρίσκα τερμάτισε 2 λεπτά πίσω από τον team-mate του. Ο Coma κατέκτησε τη νίκη σε αυτή την πολύ δύσκολη ΕΔ και τώρα βρίσκεται 2ος  στη γενική κάτι λιγότερο από 8 λεπτά πίσω.
«Είναι συνηθισμένο η ΕΔ πριν την ημέρα ξεκούρασης να είναι δύσκολη και σήμερα δεν συνέβη κάτι διαφορετικό. Είχε τρομερή ζέστη και πολύ λεπτή άμμο. Παρόλα αυτά πίεσα και κατάφερα να επιτεθώ, κέρδισα ακόμα 2 λεπτά από τον Cyril αλλά προφανώς δεν είναι αρκετά. Γνωρίζουμε τα παιχνίδια στρατηγικής πολύ καλά, έτσι ίσως ο Cyril κερδίσει αυτά τα 2 λεπτά στην επόμενη ΕΔ. Είμαι 2ος στη γενική και μέχρι στιγμής το ράλι εξελίσσεται αρκετά καλά», δήλωσε ο Coma μετά τη νίκη του στην ΕΔ.


Quad
Στα quad ο Tomas Maffei που είχε εντυπωσιάσει έχοντας την πρώτη θέση στη γενική δεν κατάφερε να περάσει τους μεγάλους αμμόλοφους χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτοπορία. Ο Alejandro Patronelli ήταν ο νικητής της δυσκολότερης, ίσως, ημέρα του ράλι μέχρι στιγμής με τους Ignacio Casale και Sergio Lafuente να ολοκληρώνουν την πρώτη 3άδα. Στη γενική ο ΄μεγάλος΄ Patronelli βρίσκεται στην 1η θέση με τον Maffei να τον ακολουθεί έχοντας όμως σχεδόν 1 ώρα διαφορά. Ο μικρός Patronelli, Marcos, βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής καθώς έχασε 1 ώρα και 20 λεπτά στην τελευταία ΕΔ στην ψιλή άμμο της Atacama.


Αυτοκίνητα
Στα αυτοκίνητα ο  Nasser Al-Attiyah ήταν ο μεγάλο νικητής της ΕΔ αφήνοντας 7 λεπτά πίσω του τον team-mate του Robby Gordon. Τα Hummer έκαναν το 1-2 στην πολύ δύσκολη αυτή ΕΔ αλλά ο πρωτοπόρος της κατηγορίας Stephane Peterhansel δεν κυνήγησε μέχρι τέλους και πήρε την 3η θέση μόλις μερικά δευτερόλεπτα πίσω από τον Gordon. Ο Al-Attiyah οδήγησε εκπληκτικά το θηριώδες Hummer προσπερνώντας όποιον έβρισκε στο διάβα του κατακτώντας την 14η νίκη του σε ΕΔ μειώνοντας κατά 8 λεπτά τη διαφορά του από την κορυφή της γενικής. Ο Gordon έχασε πολύ χρόνο στο πρώτο κομμάτι της ΕΔ αλλά η ταχύτητα του Hummer του και η ικανότητά του να περνά από τα δύσκολα κομμάτια της ερήμου του επέτρεψε να ανακάμψει και να τερματίσει 2ος. Ο Peterhansel είχε το νου του στν μάχη για τη γενική με αποτέλεσμα να πάει πιο φυλαγμένα, παρόλα αυτά κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα δείχνοντας πως ο «Δαβίδ» του Dakar, το Mini, έχει όλα τα φόντα για τη νίκη.
«Το αυτοκίνητο ήταν τέλειο σήμερα και επιτεθήκαμε από την αρχή μέχρι το τέλος της ΕΔ. Πήραμε αρκετά ρίσκα αλλά μας βγήκαν. Ο στόχος μας είναι να μειώνουμε καθημερινά 7-8 λεπτά από την κορυφή και σήμερα τα καταφέραμε τέλεια. Θα προσπαθήσουμε και πάλι από τη Δευτέρα για ακόμα καλύτερες εμφανίσεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος αν θέλουμε να νικήσουμε το Dakar», δήλωσε ο Al-Attiyah μετά τη νίκη του.


Φορτηγά
Ο Ολλανδός De Rooy και το πλήρωμά του κατέκτησαν άλλη μια νίκη αυξάνοντας τη διαφορά στη γενική. Ο «περίπατος» του Iveco στην έρημο του έδωσε την 3η συνεχόμενη νίκη στο ράλι. Το πλήρωμα του Eduard Nikolaev με το Kamaz, το οποίο πλησίαζε τον Ολλανδό, αποκλείστηκε έτσι στη μάχη για τις 3 θέσεις του βάθρου μαζί με το πλήρωμα του De Rooy βρίσκονται τα πληρώματα των Ales Loprais με Tatra και Hans Stacey με Iveco.

http://www.msfree.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...