Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Dakar 2012, SS11: Αντέχουν Despres και Peterhansel

Καμία αλλαγή δεν είχαμε στη γενική κατάταξη έπειτα από την 11η ΕΔ

Ακόμα μια απαιτητική ειδική διαδρομή ολοκληρώθηκε για πληρώματα και αναβάτες στο Dakar. Το πέρασμα στο Περού για πολλού αποδείχτηκε δύσκολο, ωστόσο όλοι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην πέσουν θύματα την άγνωστης διαδρομής. Στις μοτοσικλέτες ο Cyril Despres διατήρησε την πρωτοπορία, ωστόσο στα αυτοκίνητα η κατάσταση έδειξε να ξεκαθαρίζει έπειτα από την ατυχία του Robby Gordon με το Hummer.
 
Αυτοκίνητα
Στα αυτοκίνητα η κατάσταση δείχνει να ξεκαθαρίζει έπειτα από την ατυχία του Robby Gordon. Ο Αμερικανός αντιμετώπισε για μια ακόμα φορά πρόβλημα με το Hummer αφού μια ανάρτηση κατάρρευσε και τον άφησε πάρα πολύ πίσω σε χρόνο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Stephan Peterhansel ο οποίος κέρδισε την ειδική με το Mini. Ο Γάλλος δεν έκανε λάθη και με σταθερό ρυθμό έφτασε πρώτος στον τερματισμό αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Nani Roma επίσης με Mini. Την τριάδα των Mini στην ειδική συμπλήρωσε ο Leal dos Santos, ενώ το Toyota του De Villiers και τα Mini των Novitskiy και Holowczyc έκλεισαν την εξάδα. Στη γενική ο Peterhansel είναι πλέον άνετα πρώτος με 22’49’’ διαφορά από το δεύτερο Roma. Στην 3η θέση είναι ο De Villiers, ενώ ο Gordon έπεσε στην 4η θέση με το Hummer.

Ο Robby Gordon εμφανώς απογοητευμένος είπε: «Χάσαμε έναν σύνδεσμο στο καπό και όταν τερματίσαμε την πρώτη ειδική προσπαθήσαμε να το αλλάξουμε. Μας πήρε πολύ χρόνο να κάνουμε την αλλαγή και χάσαμε το σημείο μεταφοράς. Στο τέλος ήταν άσχημη η κατάσταση, χάσαμε τον συμπλέκτη και έφυγε ο τροχός… Απλά είχαμε άσχημη ημέρα. Αυτό όμως είναι το Dakar. Παλεύεις και ελπίζεις να μην συμβεί κάτι, αλλά σήμερα το πάθαμε, χωρίς κανένα λόγο. Ένα εξάρτημα ενός δολαρίου, έσπασε. Αυτό σε κάνει να χάνεις τα πάντα, αλλά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος. Δεν θα τα παρατήσουμε. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί».
 
Μοτοσικλέτες
Στην κατηγορία των μοτοσικλετών η κατάσταση δεν άλλαξε με τον Cyril Despres να παραμένει στην πρώτη θέση. Ο Γάλλος της KTM κέρδισε την ειδική και πήρε μια μικρή ανάσα από τον Marc Coma, ωστόσο η διαφορά παραμένει λίγο πάνω από τα 2 λεπτά μεταξύ των δύο αναβατών της ΚΤΜ. Στην ειδική πάντως δεν έκαναν το «1-2» καθώς ο Farres Guell κατάφερε να μπει ανάμεσά τους με ακόμα μια KTM. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Γάλλος Aubert, ενώ οι Barreda Bort και Zanol έκλεισαν την εξάδα. Στη γενική κατάταξη ο Despres παραμένει πρώτος με τον Coma δεύτερο, ενώ οι Rodriguez, Svitko, Viladoms και Farres Guell συμπλήρωσαν την εξάδα.
Ο Cyril Despres είπε μετά το τέλος της ειδικής: «Έπειτα από μια αλλαγή που κάναμε στο road-book μια από τις διαδρομές δεν ήταν ορατή. Οδήγησα 100 μέτρα στην αντίθετη κατεύθυνση, αλλά είδα τον Marc να γυρίζει. Ήταν δύσκολη ημέρα. Το σημαντικό ήταν ότι μπήκε κάποιος ανάμεσα σε εμένα και τον Marv. Όπως και να έχει, εκτός από την επίθεση και την οδήγηση, δεν κάναμε κάτι περίεργο σήμερα. Αν ο Farres όντως τερμάτισε δεύτερος, δεν είναι καλό για μένα. Αύριο θα είναι περίεργη η κατάσταση, αλλά όλα μπορούν να συμβούν στο Dakar».
 
Quad Στις «γουρούνες» τη νίκη στην ειδική πήρε ο Alejandro Patronelli με τη Yamaha. Πίσω του τερμάτισε με μισό λεπτό διαφορά ο Marcos Patronelli, ενώ ο Maffei ακολούθησε τα δύο αδέρφια από την Αργεντινή στην 3η θέση. Στην εξάδα βρέθηκαν οι Casale, Tonetti και Cruces. Στη γενική ο Alejandro παραμένει πρώτος με διαφορά ασφαλείας τόσο από τον Marcos όσο και από τον Maffei.
 
Φορτηγά
Στα φορτηγά ο Andrey Karginov ήταν ταχύτερος όλων στην 11η ειδική διαδρομή φέρνοντας το Kamaz του στην πρώτη θέση. Δεύτερος τερμάτισε ο Ολλανδός Hans Stacey με Iveco, ενώ την Τρίτη θέση πήρε ο Miki Biasion επίσης με Iveco. Στη γενική o Gerard De Rooy παραμένει στην πρώτη θέση με διαφορά ασφαλείας, ενώ οι Stacey και Ardavichus ακολουθούν.

http://www.msfree.gr/ms.php?id=25609

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...