Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Δόξα, «η φόνισσα των γιγάντων»


Σε ρόλο σύγχρονου …Φωστήρα, η Δόξα Δράμας έκοψε βαθμούς και από τον Ολυμπιακό. Είχε προηγηθεί η λευκή ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Και τα δύο αποτελέσματα αποτελούν εκπλήξεις πρώτου μεγέθους, καθώς η ομάδα της Δράμας βρέθηκε στη μεγάλη κατηγορία λόγω του υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου και ης Καβάλας και ενώ όλος ο προγραμματισμός της ήταν για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Ο «Δαβίδ» λοιπόν μπορεί να μην νίκησε τον «Γολιάθ», αλλά στην «οικονομία» του πρωταθλήματος αυτοί οι δύο βαθμοί που έχασε ο Ολυμπιακός είναι δυσαναπλήρωτοι, γεγονός που επεσήμανε και ο τεχνικός του ΠΑΟ, Φερέιρα λέγοντας πως πρόκειται περί «δώρου», το οποίο και δεν πρέπει να επιστραφεί.

Το αποτέλεσμα αυτό πυροδότησε εξελίξεις στον Ολυμπιακό, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετέβη το μεσημέρι της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και ανακοίνωσε στους παίκτες ότι το πρόστιμο που θα τους επιβληθεί είναι της τάξεως των 500 χιλιάδων ευρώ!. Αν πάντως, ο Ολυμπιακός κατακτήσει το πρωτάθλημα το πρόστιμο αυτό θα διαγραφεί. Ωστόσο, αν επαναληφθούν ανάλογες εμφανίσεις όπως αυτή με τη Δόξα Δράμας υπάρχει η διάθεση να ληφθούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα από τη διοίκηση, καθώς όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η ομάδα είναι συνεπέστατη προς όλες της τις υποχρεώσεις προς τους ποδοσφαιριστές.

Παράλληλα, ο Μαρινάκης συζήτησε με τον Βαλβέρδε και τους συνεργάτες του για τα τρέχοντα μεταγραφικά ζητήματα που απασχολούν τους ερυθρόλευκους, όντας η μόνη ομάδα που πιθανόν να προβεί σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Οι υπόλοιπες κοιτάζουν να κόψουν το «λίπος» από τους προϋπολογισμούς τους και κάθε δαπάνη για ενίσχυση κρίνεται «πολυτέλεια» αυτήν την εποχή. Τέλος, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού ανακοίνωσε στους ποδοσφαιριστές ότι από σήμερα και για έναν μήνα απαγορεύονται οι δηλώσεις και οι συνεντεύξεις προς όλα τα Μ.Μ.Ε.

Γεγονός είναι πάντως πως τα απροσδόκητα αποτελέσματα αυξάνουν το ενδιαφέρον του κόσμου για το πρωτάθλημα. Η ιστορία με τα στημένα είναι ακόμη νωπή άλλωστε και δεν υπερβολή να λεχθεί ότι το εγχώριο πρωτάθλημα απασχολεί πλέον μόνο κάποιες δεκάδες χιλιάδες φανατικών. Οι ισοπαλίες της Δόξας Δράμας με τους δύο από τους τρεις γίγαντες του τέως ΠΟΚ, είναι μικρό αλλά ενθαρρυντικό σημάδι «υγείας», ενός βαθιά «αρρωστημένου» και πληγωμένου χώρου.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και καιρό που μια είδηση για το ελληνικό πρωτάθλημα δεν αφορά άθλιες οικονομικές καταστάσεις ομάδων, Προέδρους σε απόγνωση, παίκτες που επιθυμούν διακαώς να «αποδράσουν» στο εξωτερικό, εξωτικούς πρίγκιπες που θέλουν να επενδύσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τυχάρπαστους «σωτήρες» και «βασιλιάδες των διαμαντιών» από το –καθόλου ένδοξο- παρελθόν…

Μ.Ο.
http://www.antinews.gr/2012/01/10/142319/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...