Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Dakar 2012, SS9: Εγκατέλειψε ο Al-Attiyah



Με την ολοκλήρωση της 9ης ΕΔ του Rally Dakar ο Cyril Despres πήρε κεφάλι και πάλι στη γενική στις μοτοσικλέτες ενώ στα αυτοκίνητα ο περσινός νικητής Nasser Al-Attiyah εγκατέλειψε το ράλι καθώς τα προβλήματα στο Hummer δεν του επέτρεψαν να τερματίσει την ΕΔ. Η 9η ειδική του ράλι αρχικά ήταν 556 χλμ αλλά τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας ανάγκασαν του διοργανωτές να αλλάξουν λίγο τη διαδρομή με αποτέλεσμα το συνολικό μήκος της, να αυξηθεί σε 606 χλμ.
 
Μοτοσικλέτες
Ο Marc Coma εκίνησε πρώτος την 9η ΕΔ του ράλι καθώς χθες είχε πάρει τη νίκη αλλά και το προβάδισμα στη γενική από τον μεγάλο του αντίπαλο και team-mate, Cyril Despres. Ο Ισπανός ξεκίνησε δυνατά αλλά ο Γάλλος έβαλε το κεφάλι κάτω και πέρασε πραγματικά τέρμα γκάζι την ΕΔ κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο με διαφορά σχεδόν 4 λεπτών. Με αυτήν τη νίκη ο Despres πήρε και πάλι τα ηνία της κατηγορίας με 2 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Coma. Ο Helder Rodrigues παραμένει στην 3η θέση της γενικής ενώ ο David Casteau ο οποίος έδινε μάχη με τον Πορτογάλο για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου είδε το παιχνίδι να τελειώνει καθώς στο 550ο χλμ της ΕΔ το Yamaha του παρέδωσε πνεύμα.

«Είναι ωραίο συναίσθημα, μετά από μια δύσκολη ημέρα χθες. Όταν ξεκινάς με αμφιβολίες, δεν ήταν εύκολο να εμψυχώσω τον εαυτό μου, έπρεπε να νικήσω σήμερα και είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Επανήλθαμε στη μάχη δευτερολέπτων ή λίγων λεπτών, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, όπως σε κάθε σπορ υψηλού επιπέδου. Είμαι έτοιμος για τη μάχη», δήλωσε ο Despres μετά τη νίκη του.
Στις «γουρούνες» τα αδέλφια Patronelli ήταν σε άλλο «πλανήτη» με τον Alejandro να νικά τον Marcos με διαφορά ενός λεπτού. Μετά από 44 λεπτά τερμάτισε ο τρίτος ο οποίος ήταν ο Tomas Maffei. Στη γενική οι δύο Αργεντινοί βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις με τον Alejandro να έχει τα ηνία και στην 3ή θέση βρίσκεται ο Maffei.

Αυτοκίνητα
Στα αυτοκίνητα ο Αμερικανός Robby Gordon πήρε άλλη μια νίκη και ψαλίδισε κι άλλο τη διαφορά από την κορυφή και τον Stephane Peterhansel. Ο Γάλλος έχασε αυτή την ΕΔ με διαφορά 1 λεπτό και 38 δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα η διαφορά τους στη γενική να μειωθεί στα 6 λεπτά. Ο Gordon άντεξε την επίθεση του Peterhansel ο οποίος στα τελευταία 80 χλμ της ΕΔ βρισκόταν μόλις 19 δευτερόλεπτα πίσω. Τα υπόλοιπα Mini των Krzysztof Holowczyc και Nani Roma, οι οποίοι βρίσκονται στην 3η και 4η θέση της γενική αντίστοιχα, έδωσαν τη δική τους μάχη με τον Ισπανό να τερματίζει 2 λεπτά μπροστά από τον Πολωνό. Ο μεγάλος χαμένος της ημέρας είναι ο περσινός νικητής του Rally Dakar, Nasser Al-Attiyah, ο οποίος ξεκίνησε πολύ δυνατά όπως κάθε μέρα άλλωστε αλλά το προβληματικό Hummer του άρχισε να κάνει τα δικά του από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα της ΕΔ. Έτσι ο οδηγός από το Κατάρ μετά από αρκετές στάσεις για επιδιορθώσεις εγκατέλειψε-με πρόβλημα στον κινητήρα- τη μάχη για την ΕΔ και ταυτόχρονα για το ράλι.

«Ήταν μια φανταστική ΕΔ για εμάς, τώρα το μόνο που μένει είναι να δούμε πόσο σύντομα θα βρεθεί πίσω μου ο Peterhansel. Πίεσα πολύ στο τελευταίο κομμάτι και είχα μερικές δύσκολες στιγμές αλλά βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση. Εκείνος πρέπει απλώς να διατηρήσει τη διαφορά εμείς πρέπει να την καλύψουμε. Απομένουν 4 μέρες και το Hummer δείχνει πως θα βολευτεί στις επόμενες ΕΔ. Δεν νομίζω ότι θα είναι ταχύτερος, πιέζουμε σαν τρελοί, αν μας νικήσει θα είναι πιο τρελός από εμένα», δήλωσε ο Gordon μετά τη νίκη του στην ΕΔ.

Φορτηγά
Στα φορτηγά η ΕΔ ανήκει στα Iveco που έκαναν ξανά hat-trick αλλά αυτή τη φορά νικητής ήταν ο Miki Biasion μόλις 20 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Hans Stacey. Ο πρωτοπόρος της γενικής, Gerard De Rooy ολοκλήρωσε την ΕΔ ένα λεπτό αργότερα και διατηρεί την πρώτη θέση από τον Stacey με διαφορά 47 λεπτών.
 
http://www.msfree.gr/ms.php?id=25579

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...