Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Honda NSX Sports Hybrid Concept

Acura-NSXnew

Η HONDA μάλλον το μετάνιωσε για την ματαίωση παραγωγής του μελλοντικού NSX και μάλιστα βλέποντας την NISSAN με το GT-R να μεσουρανεί σκέπτεται να μπει ξανά στην κατηγορία των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Το πρώτο NSX άφησε εποχή ως ένα από τα πρώτα Ιαπωνικά SuperSport αυτοκίνητα που χτύπησε κατευθείαν στην Καρδιά της ευρωπαϊκής ελίτ (FERRARI,PORCHE κτλ) προσφέροντας ένα πλήρη σπορ αυτοκίνητο με εξαιρετικά οδικά χαρακτηριστικά, και ένα μοτέρ για την εποχή του έργο τέχνης. Η παραγωγή του άρχισε το 1995 αλλά το 2005 έλαβε τέλος  χωρίς όμως αντικαταστάτη.

Το νέο NSX λοιπόν θα μπει στην παραγωγή μάλλον το 2015 και θα έχει όπως και τον προκάτοχό του τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο. Το σημαντικό βέβαια είναι ότι το νέο NSX θα είναι υβριδικό και μάλιστα με δυο ηλεκτρικούς κινητήρες στους εμπρός τροχούς και έναν πίσω μαζί με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Χάρη σε αυτή τη διάταξη κινητήρων το αυτοκίνητο αποκτά πρωτοποριακή τετρακίνηση όπου η HONDA την ονομάζει NSX Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) και η λέξη Handling τα λέει όλα!

Όπως δήλωσε ο Takanobu Ito, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Honda. " Το NSX θα κάνει τον οδηγό έναν με το αυτοκίνητο” και μάλλον οι Ιάπωνες είναι αποφασισμένοι για το καλύτερο, και όταν οι Ιάπωνες θέλουν κάτι ….απλά το φτιάχνουν τέλειο!

olataneatora.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...