Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η Citroen φέρνει τον Νεβίλ στο WRC

H Citroen δίνει την ευκαιρία στον Βέλγο Τιερί Νεβίλ να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι το 2012.
Τον... διάδοχο του Σεμπαστιάν Οζιέ σκέφτεται ότι βρήκε ο Ολιβιέ Κενέλ.

Το "αφεντικό" της Citroen δίνει στον Βέλγο Τιερί Νεβίλ να οδηγήσει ένα εργοστασιακό DS3 WRC το 2012.
Ο 22χρονος Βέλγος, νικητής σε Κορσική και Σαν Ρέμο το 2011 στο IRC, θα συμμετάσχει σε εννέα αγώνες. Αν τα πάει καλά θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο WRC.
"Από τη στιγμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσω ένα Citroen DS3 WRC σε δοκιμές, ονειρευόμουν να το οδηγήσω και σε αγώνα. Θα έχω την ευκαιρία στο Μόντε Κάρλο και πρέπει να παραδεχθώ ότι δυσκολεύομαι να το πιστέψω", υποστήριξε ο Νεβίλ που διεκδίκησε ανεπιτυχώς τον τίτλο στο IRC.
Ο Νεβίλ θα απουσιάσει από τους αγώνες στη Νέα Ζηλανδία και στην Ιταλία. Αν ικανοποιήσει τον Κενέλ, τότε θα λάβει μέρος και στους αγώνες της Γαλλίας και της Ισπανίας.

"Στη Citroen παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια την καριέρα του Τιερί Νεβίλ. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να του δώσουμε μια ευκαιρία να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο", τόνισε ο Κενέλ και θέλησε να προετοιμάσει τον πρώην οδηγό της Peugeot. 

"Όπως με τον Σεμπαστιάν Λεμπ και πρόσφατα με τον Σεμπαστιάν Οζιέ, ο Τιερί θα βρει τον εαυτό του μέλος μιας ομάδας που θα τον βοηθήσει να ολοκληρώσει την προετοιμασία του και να πάρει αποτελέσματα. Βρίσκεται στο χέρι του Τιερί και του Νικολά (ο συνοδηγός του) να αρπάξουν την ευκαιρία".

Ήδη στη Citroen υπάρχουν τρεις "εργοστασιακοί" οδηγοί: Ο Λεμπ, ο Μίκο Χίρβονεν και ο Νάσερ Αλ-Ατίγια.

http://www.sport24.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...