Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Yeti : Υπάρχει και στην Ρωσία;

yeti

Οι περισσότεροι θα ξέρεται την ιστορία ή μύθο; του Yeti , αυτού του μεγάλου ανθρωπόμορφου πλάσματος με το δασύ τρίχωμα που ζει στα Ιμαλάια.

Ο ερευνητής βιολόγος John Bindernagel ισχυρίζεται ότι η ερευνητική του ομάδα έχει βρει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Yeti όχι μόνο υπάρχει, αλλά χτίζει τις φωλιές και τα καταφύγια με το στρίψιμο κλαδιών και δέντρων μαζί, και όλα αυτά όχι στα Ιμαλάια αλλά και στη Σιβηρία πλέον.

Οι φωλιές που κάνουν είναι χτισμένες γύρω από τα δέντρα και πλέκονται μεταξύ τους σε σχήμα αψίδας, και μάλιστα ο ερευνητής πιστεύει ότι ο τρόπος που χτίζει τις φωλιές το Yeti είναι σαν να της έχει κατασκευάσει Άνθρωπος.

Ο Bindernagel ήταν μέρος μιας μικρής ομάδας επιστημόνων που επισκέφθηκε τη δυτική Σιβηρία για να εξετάζει τα αποδεικτικά στοιχεία του Yeti τον Οκτώβριο. Αυτή η ομάδα έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο για την δήλωση ότι είχαν «αδιάσειστα στοιχεία» του Yeti και ήταν 95 τοις εκατό βέβαιος ότι υπήρχε βάση στα αποδεικτικά στοιχεία, όπως μερικά σκέλη της τρίχας - που βρήκαν.
yetis
Το στρίψιμο των δέντρων, που ονομάζεται επίσης διάσπαση, έχει συζητηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο του Μεγαλοπόδαρου για δεκαετίες σε όλο το Pacific Northwest και αλλού. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν σημάδια από εργαλείο που βρέθηκε στα δέντρα. Αυτό υποδηλώνει ότι τα πλάσματα είναι πιθανόν πιο έξυπνα από ό, τι προηγουμένως υποπτευόταν οι επιστήμονες και μπορεί να είναι σε θέση να χειριστούν κατά κάποιο τρόπο τη χρήση κάποιου είδους εργαλείου.

Παρά το γεγονός ότι πολλά από τα "μυστηριωδώς" στριμμένα κλαδιά δέντρων είναι κοντά στην επιφάνεια του εδάφους, μερικές φορές βρίσκονται στην κορυφή των δέντρων. Οι ερευνητές του Bigfoot δηλώνουν ότι αυτά είναι τα ισχυρότερα στοιχεία για την ύπαρξη του Yeti.

Ωστόσο, αυτό εγείρει το όχι ασήμαντο ερώτημα για το πώς ένα τεράστιο, βαρύ ζώο θα φτάσει στην κορυφή ενός δέντρου χωρίς προβλήματα. Τα Bigfoot συχνά λέγεται ότι είναι μεταξύ 8 και 12 πόδια ψηλά και ζυγίζουν εκατοντάδες κιλά. Σίγουρα αν ένα τέτοιο ψηλό, βαρύ ζώο έκανε με τον τρόπο του ένα δέντρο έτσι τότε στα περισσότερα από τα δέντρα που έχουν βρεθεί στριμμένα στις κορυφές των δέντρων, γιατί δεν εντοπιστήκαν πιο συχνά;

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ολόκληρη η Ρωσική αποστολή ήταν περισσότερο μια ακροβατική επίδειξη δημοσιότητας παρά μια σοβαρή επιστημονική προσπάθεια.  Άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του Bindernagel, παραμένουν πεπεισμένοι ότι πειστικές αποδείξεις του Yeti και Μεγαλοπόδαρου είναι προ των πυλών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...