Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Formula 1: Ferrari & Red Bull έφυγαν από την FOTA

fota

FERRARI & RED BULL αποχωρούν από την οργάνωση (FOTA) που είχαν δημιουργήσει η ομάδες της FORMULA 1.

Η μη εξεύρεση λύσης και οι διαφωνίες των ομάδων της Ένωσης πάνω στη Συμφωνία Περιορισμού Δαπανών (RRA) ώθησε και τις δύο ομάδες στην απόφαση να πάψουν να είναι μέλη της. Είχαν  προηγηθεί πριν, αρκετές συναντήσεις για το μέλλον της FORMULA 1 και τον περιορισμό του κόστους στους αγώνες, αλλά δεν βγήκε και τίποτα από αυτό.

Ο λόγος που έκανε την FERRARI να αποχωρήσει ήταν το αδιέξοδο που υπάρχει στην ένωση αυτή τη στιγμή , ενώ η RED BULL δεν διευκρίνισε για την απόφαση που πήρε, αλλά όπως υποστήριξε θα κάνει ότι πρέπει για να βρεθεί λύση στις δαπάνες στη FORMULA 1.

Σύμφωνα, βέβαια με το καταστατικό της FOTA και οι δύο ομάδες θα πρέπει να δώσουν δίμηνη προειδοποίηση στην Ένωση πριν αποχωρίσουν, κάτι που σημαίνει ότι επίσημα δεν θα είναι μέλη της από τον Φεβρουάριο του 2012, αν βέβαια, εξακολουθούν να έχουν την ίδια άποψη.

Οι πρώτες διαφωνίες εμφανιστήκαν εδώ και αρκετό καιρό όσο δεν λύνονταν το θέμα του δίκαιου και διαφανούς ελέγχου του κόστους υπό τη Συμφωνία Περιορισμού Δαπανών. Επίσης στο Κορεάτικο GP ο Στέφανο Ντομενικάλι δήλωσε «Εάν αυτή η δυσπιστία φανερωθεί από τη δραστηριότητα της FOTA, τότε ποιο είναι το μέλλον της Ένωσης; Γνωρίζουμε το λόγο που ξεκίνησε η FOTA και τώρα πρέπει να καταλάβουμε εάν εξακολουθεί να είναι απαραίτητη. Ποιο θα είναι το αντικείμενο της στο μέλλον, εάν υπάρχει μέλλον για την Ένωση. Θα πρέπει να το κάνουμε αυτό με πολύ εποικοδομητικό τρόπο, πολύ ανοιχτό τρόπο. Αυτή κατά την γνώμη μου θα πρέπει να είναι η συζήτηση που θα είναι η σημαντικότερη τις επόμενες εβδομάδες»

Και από την RED BULL ο Κρίστιαν Χόρνερ αναφέρει «Νομίζω ότι η Ένωση έχει φτάσει σε ένα σταυροδρόμι, όπως χρειάζεται να ασχοληθεί με θέματα-«κλειδιά» πηγαίνοντας μπροστά, διαφορετικά θα σταματήσουμε. Είναι τόσο απλό. Οι βασικοί όροι της Συμφωνίας Ομονοίας και η κατεύθυνση που θα έχει και κατά κύρια βάση η Συμφωνία Περιορισμού Δαπανών. Αν δε μπορούμε να βρούμε μια λύση στις τάξεις της FOTA πάνω σε αυτό, τότε ποιός είναι ο σκοπός της Ένωσης;»

Σύμφωνα με το Autosport οι τέσσερις «μεγάλες» ομάδες της Formula 1, Ferrari, McLaren, Mercedes GP και Red Bull αναμένεται να συναντηθούν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο σε μια προσπάθεια να λύσουν τις διαφορές του και να έλθουν σε συμφωνία πάνω στη Συμφωνία Περιορισμού Δαπανών.

  Διαβάστε επίσης
V.PETROV : ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΞΕΡΕΙ
KIMI RAIKKONEN : ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ RENAULT
RED BULL RACING 1-2 ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...