Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

BMW i3

BMWi3
 
Δοκιμάζεται το νέο μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για να λάβει μέρος στην αγορά το 2013.

Το σχήμα δείχνει να είναι ποιο συμβατικό, όπως και το μήκος θα είναι μικρότερο από το αρχικό πρωτότυπο. Η BMW θα πλασάρει 2 εκδόσεις του i3, ένα πλήρως ηλεκτρικό με ισχύ 170 ίππους (125 kW) και 250 Nm ροπή, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα δίνουν μια αυτονομία στα 120 με 160 χιλιόμετρα.

Η άλλη έκδοση i3 Rex θα είναι υβριδική αλλά η αποστολή του κινητήρα αυτή τη φορά είναι να φορτίζει τις μπαταρίες με αποτέλεσμα η αυτονομία του να επεκτείνεται σημαντικά σε σύγκριση με άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Βέβαια δεν θα είναι μηδενικών ρύπων αλλά η κατανάλωση καυσίμου και ρύπων θα κυμαίνονται σε σημαντικά χαμηλά επίπεδα.

Κάποιες φήμες έλεγαν για 2κύλινδρο κινητήρα δανεισμένο από τμήμα μοτοσυκλετών της εταιρείας, αλλά τίποτα δεν έχει επαληθευτεί ακόμα.

Φέτος η ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ έδωσε το έναυσμα στους Γερμανούς κατασκευαστές αυτοκινήτων να δώσουν τεράστια ποσά για την έρευνα και εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...