Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΕΥΡΩ : ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΤΕΛΟΣ;

BurnEuro

Άντε πάλι αρχίσαμε με νέο γύρο τρομοκρατίας και αυτή τη φορά με τους Financial Times

«Ο χρόνος τελειώνει. Η Ευρωζώνη έχει το πολύ δέκα ημέρες μέχρι να καταρρεύσει» δημοσίευσε και όλος ο τύπος πήρε φωτιά,  ο οίκος Moody’s αναφέρει ότι ταχεία επιδείνωση της κρίσης χρέους απειλεί το αξιόχρεο όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Σε κύριο άρθρο του Economist ο τίτλος είναι «Ευρωζώνη: Αυτό είναι πράγματι το τέλος;» όπως επίσης αναφέρει «Χωρίς μια δραματική αλλαγή διάθεσης από την ΕΚΤ και τους Ευρωπαίους πιστωτές, το ενιαίο νόμισμα μπορεί να διασπαστεί μέσα σε εβδομάδες. Διάφορα γεγονότα, από την κατάρρευση μιας μεγάλης τράπεζας μέχρι την πτώση μιας κυβέρνησης μέχρι περισσότερες αποτυχημένες εκδόσεις ομολόγων, μπορεί να προκαλέσουν την κατάρρευσή του. Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, η Ιταλία πρέπει να αναχρηματοδοτήσει πάνω από 30 δισ.ευρώ σε ομόλογα. Αν οι αγορές δεν αγοράσουν και η ΕΚΤ δεν αντιδράσει, ο τρίτος μεγαλύτερος πιστωτής στον κόσμο μπορεί να εξαναγκαστεί σε χρεοκοπία»

Σύμφωνα με τους Άγγλους η λιτότητα μαζί με την κατάρρευση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και καταναλωτών θα οδηγήσει σε ύφεση 2% στην Ευρωζώνη το 2012. «Ο φόβος των επιπτώσεων θα οδηγήσει τους επενδυτές ακόμα πιο γρήγορα προς τις εξόδους», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...