Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Formula 1 : O Nico Rosberg παίρνει καθαρά την πρώτη του νίκη!

2012ChinaNR
Ένας ανεπανάληπτος αγώνας έγινε σήμερα το πρωί στην πίστα της Κίνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Όχι όμως για την πρώτη θέση που ήταν καθαρά υπόθεση
του Nico Rosberg και της MERCEDES αλλά για τις επόμενες θέσεις που έγινε πραγματικά σφαγή!

Ο Nico Rosberg πήρε μια άξια νίκη καθώς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν αμφισβητήθηκε από κανένα και με σταθερή και γρήγορη όπου χρειαζόταν οδήγηση ανέβηκε στο τέλος για πρώτη φορά στη ζωή του στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και τον ίδιο να πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Στην δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν τα δυο Mc LAREN – MERCEDES με τους J.Button και L.Hamilton αντίστοιχα και εάν δεν είχανε την ατυχία να βρεθούνε μετά τους ανεφοδιασμούς πίσω από αργότερους συνδυασμούς ίσως να μπορούσαν να κυνηγήσουν και τον Nico.

Τα προσπεράσματα ήταν πολλά ….πάρα πολλά και σε αυτό συμμετείχε και ο M.Webber  όπου έδειξε πολύ καλή ταχύτητα με μια RED BULL που ακόμη δεν έχει βρει την χρυσή τομή για την κορυφή και στους τελευταίους γύρους κατάφερε να περάσει τον περσινό Π.Π. S.Vettel με τον Γερμανό όμως να έχει σημαντική φθορά των ελαστικών και έτσι δεν άντεξε στους τελευταίους γύρους από την δεύτερη θέση που κρατούσε με νύχια και με δόντια!

Στην έκτη θέση ο Γάλλος Romain Grosjean κατάφερε τελικά να τερματίσει δείχνοντας ότι η LOTUS-RENAULT έχει την ταχύτητα αλλά χρειάζεται και λίγη τύχη ώστε να μπορέσουν να φτάσουν την κορυφή. Η WILLIAMS-RENAULT ύστερα από έναν αθόρυβο αγώνα πήραν τις θέσεις 7 & 8 με Bruno Senna και  Pastor Maldonado αντίστοιχα.

Τα προβλήματα της FERRARI συνεχίζουν να υπάρχουν με τους υπευθύνους της ομάδας να δηλώνουν ότι υστερούν και αυτό φάνηκε από την 9η θέση του F.Alonso όσο και αν προσπάθησε ο δισ Π.Π.

Η ομάδα της SAUBER-FERRARI περίμενε κάτι καλύτερο από την 10η θέση και ενώ στα δοκιμαστικά έδειξαν πολύ γρήγορες στον αγώνα τα πράγματα ήταν διαφορετικά με τον Kamui Kobayashi να κατακτά την 10η θέση. Ο K.Raikkonen επέλεξε στρατηγική που τον κατέστρεψε στο τέλος του αγώνα και ενώ έδειχνε ότι μπορούσε να κρατηθεί στην 2η θέση η φθορά των ελαστικών ήταν τέτοια που μέσα σε λίγους γύρους τον κατάπιαν 12 μονοθέσια και να βρεθεί στην 14η θέση αφού προτίμησε να κάνει ενα πιτ στοπ λιγότερο.


Αναλυτικά αποτελέσματα
2012ChinaFinal


ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...