Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Μεταλλαγμένες ζωοτροφές: Εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες


Μόλις επιστρέψαμε από το Πταισματοδικείο όπου κληθήκαμε να καταθέσουμε στοιχεία για την παρουσία μεταλλαγμένων οργανισμών σε ζωοτροφές και τη χρήση τους από τις
εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ.

Η πρόσκληση ήρθε μετά από εντολή της εισαγγελίας Λάρισας, η οποία αναζητά τυχόν ποινικές ευθύνες στην υπόθεση των μεταλλαγμένων ζωοτροφών και των τεσσάρων γαλακτοβιομηχανιών. Όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, ανταποκριθήκαμε αμέσως και δώσαμε ό,τι στοιχείο ζητήθηκε ή πιστεύουμε ότι θα φανεί χρήσιμο στην έρευνα που διεξάγεται. Αρμοδίως, με τη βούλα και εκεί που πρέπει.

Με το ίδιο θάρρος και την ίδια καθαρότητα υπερασπιστήκαμε και πέρυσι τις αντίστοιχες επιλογές μας, στη δικαστική διαμάχη με τη γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ. Τον Φεβρουάριο του 2011, η ΔΕΛΤΑ κινήθηκε νομικά εναντίον μας, ζητώντας την απόσυρση της τρέχουσας έκδοσης του Οδηγού Καταναλωτών και την παράλειψη κάθε αναφοράς στο όνομα της. Το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες της εταιρίας, τόσο για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού όσο και συκοφαντική δυσφήμηση, δικαίωσε πλήρως τη Greenpeace, αλλά και το δικαίωμα των καταναλωτών στην ανεξάρτητη και διάφανη ενημέρωση.

Θα συνεχίσουμε με το ίδιο θάρρος, την ίδια αντικειμενικότητα και την ίδια σοβαρότητα την έρευνά μας και τη δημοσιοποίηση των ευρημάτων. Τώρα στη γαλακτοπαραγωγή, αργότερα και σε άλλους παραγωγικούς τομείς. Γιατί τα μεταλλαγμένα δεν έχουν θέση στη διατροφή μας. Γιατί η παραγωγή ελληνικών μη μεταλλαγμένων ζωοτροφών θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα τονώσει την ανάπτυξη στην περιφέρεια κι επιπλέον θα βελτιώσει το εξαιρετικά αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας (κάθε χρόνο, εξάγουμε περί τα 500 εκατομμύρια για εισαγωγή σόγιας με προορισμό τις ζωοτροφές και – όπως αποδεικνύεται – συχνά, αυτή είναι μεταλλαγμένη).

Γιατί ο μόνος ασφαλής τρόπος για να τελειώνουμε οριστικά με τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα, είναι να παράγονται οι ζωοτροφές στην Ελλάδα.

http://www.greenpeace.org/greece/el/blog/tarazontas_ta_nera_blog_nikos_charalampidis/blog/39889/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...