Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αυτοκίνητο, Καύσιμα, Ρύπανση


Η αλόγιστη μαζική χρήση του αυτοκινήτου «ταχύτητα για το πουθενά»- έχει φτάσει σε σημείο να θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα, τουλάχιστον από
τη σκοπιά της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Πολλοί άνθρωποι σήμερα είναι απόλυτα εξαρτημένοι από τη χρήση του, ακόμα και για τις μικρότερες αποστάσεις και μάλιστα μέσα στις δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες των πόλεων, όπου η χρησιμοποίηση του ποδηλάτου ή λειτουργικών μαζικών μέσων μεταφοράς θα ήταν σωτήρια και από την πρακτική άποψη της εξοικονόμησης χρόνου. Σύμφωνα με τη μαζική τεχνολογία της σημερινής «αυτοκίνησης», ο κινητήρα εσωτερικής καύσης χρησιμοποιεί χημικό καύσιμο παράγωγο του πετρελαίου (βενζίνη).
 
Βλέποντας καθημερινά το αυξανόμενο οικολογικό ρεύμα προστασίας του περιβάλλοντος και από το γεγονός ότι επί 18 χρόνια εργάζομαι στο Κ.Τ.Ε.Ο. Ηρακλείου και ζώντας ένα μέρος των προσπαθειών της πολιτείας για τον περιορισμό των ρύπων και ειδικά από το αυτοκίνητο οδηγήθηκα στην περάτωση αυτής της εργασίας. Στη συγκεκριμένη εργασία η προσοχή μας εστιάζεται στη σχέση ατμοσφαιρικής ρύπανσης και εκπομπών του αυτοκινήτου.

Πηγή
http://planetearth.pblogs.gr/2009/02/aytokinhto-kaysima-rypansh.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...