Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ο Kimi Raikkonen ξανά στην πίστα


Ύστερα από απουσία δύο (και κάτι) ετών ο Kimi Raikkonen βρίσκεται ξανά μέσα στο κόκπιτ μονοθεσίου της Formula 1. Ο Φινλανδός επιστρέφει φέτος στις πίστες με
την ομάδα της Lotus (πρώην Renault) και στο πλαίσιο του εγκλιματισμού του βρίσκεται στην πίστα Ricardo Tormo για ένα διήμερο δοκιμών. Ο Raikkonen οδηγεί ένα μονοθέσιο του 2010, την R30, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί τα ειδικά ελαστικά επίδειξης της Pirelli, καθώς οι κανονισμοί επιτρέπουν τις δοκιμές εκτός από τις προκαθορισμένες ημέρες μόνο με μονοθέσια που έχουν ηλικία μεγαλύτερη των δύο ετών.


Ο σκοπός αυτού του τεστ είναι ο Raikkonen να μπει ξανά στο κλίμα της οδήγησης μονοθεσίου της F1 καθώς η R30 που οδηγεί είναι αρκετά διαφορετικό μονοθέσιο από τα φετινά καθώς δεν περιλαμβάνει KERS και DRS και δεν είναι σχεδιασμένο με βάση την υποχρεωτική κατανομή βάρους στους δύο άξονες που ισχύει από πέρυσι. Επίσης, δεν έχει τα αγωνιστικά ελαστικά της Pirelli, με τα οποία ο Kimi θα κάνει την πρώτη του γνωριμία στο τεστ της Jerez στις 7 Φεβρουαρίου.

http://www.msfree.gr/ms.php?id=25697

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...