Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

HTC EVO 3D

HTC EVO 3D
Η απάντηση της HTC στα 3D κινητά δίνει µεγάλη έµφαση στο περιεχόµενο που παράγει ο χρήστης
H HTC έχει αποδείξει πως είναι µια εταιρεία µε γρήγορα αντανακλαστικά η οποία έχει στο DNA της την καινοτοµία. Ένα χαρακτηριστικό δείγµα αυτής της νοοτροπίας είναι το νέο EVO 3D το οποίο καταφέρνει να ανοίξει την πόρτα της τρίτης διάστασης και στη δική της γκάµα. Με στόχο την παγκόσµια αγορά, η HTC βασίστηκε στα αµερικάνικα EVO για το λανσάρισµα της πρώτης της τρισδιάστατης συσκευής. Αρκετοί θα περίµεναν η 3D συσκευή της εταιρείας να βασιζόταν σε κάποια παραλλαγή του Sensation, κάτι όµως που τελικά δε συνέβη.

Tο EVO 3D διακρίνεται για τη στιβαρή κατασκευή του και παρ’ όλο που η πλάτη του είναι από πλαστικό και όχι από αλουµίνιο, όπως έχουµε συνηθίσει, έχει πολύ ευχάριστη υφή και δε δηµιουργεί σε καµία περίπτωση την εντύπωση έκπτωσης στην ποιότητα. Γενναίο σε διαστάσεις και βάρος, το EVO 3D είναι εφοδιασµένο µε οθόνη 4,3", ανάλυσης qHD, µόνο που αυτήν τη φορά υποστηρίζει 3D προβολή χωρίς γυαλιά. Στην πλάτη έχουν την τιµητική τους οι δύο κάµερες των 5MP, που είναι υπεύθυνες για την παραγωγή του περιεχοµένου 3D.

Σε επίπεδο επεξεργαστή δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική αλλαγή, καθώς και εδώ συναντάµε τον 3ης γενιάς Snapdragon SoC της Qualcomm [στη universal παραλλαγή του που υποστηρίζει και HSDPA+ και CDMA2000]. Ο συγκεκριµένος επεξεργαστής, όπως είχαµε διαπιστώσει και στο review του Sensation, µπορεί να αντεπεξέλθει άνετα σε κάθε εργασία και µόνο η µνήµη RAM είναι πλέον ανεβασµένη στο 1GB. Γνώριµο είναι και το υπόλοιπο περιβάλλον, καθώς το EVO 3D χρησιµοποιεί Android Gingerbread και την 3η έκδοση του Sense UI της HTC, και όλες τις ευκολίες που γνωρίσαµε και στο Sensation: live lock screen, quick settings tab στη notifications screen, tabs στο µενού των εφαρµογών και το 3D carousel στις home screens.

H ουσία, όµως, κρύβεται στις 3D λειτουργίες και εδώ παρατηρούνται αισθητές διαφορές σε σχέση µε το Optimus 3D που σας παρουσιάσαµε τον προηγούµενο µήνα. Για αρχή η HTC έχει εφοδιάσει τη συσκευή της µε ειδικό πλήκτρο που αλλάζει την κάµερα από 2D σε 3D λειτουργία. Επιπλέον, έχει τοποθετήσει τις κάµερες σε λίγο µεγαλύτερη απόσταση από ό,τι η LG. Αυτό έχει σαν αποτέλεσµα η συσκευή να τραβά περιεχόµενο µε πιο έντονη την αίσθηση του βάθους και καλύτερα αποτελέσµατα στις µακρινές λήψεις έναντι των κοντινών. Την ίδια αίσθηση λάβαµε και στην αναπαραγωγή του περιεχοµένου στην οθόνη της συσκευής, όπου είχαµε πιο έντονο το αίσθηµα του 3D αλλά και πιο σφιχτές γωνίες θέασης σε σχέση µε του LG, µε τις απόψεις να διχάζονται για το ποια υλοποίηση είναι προτιµότερη.

Πάντως, θα θέλαµε από την HTC να εµπλουτίσει κάπως τη συσκευή, καθώς δε βρίσκαµε εγκατεστηµένα 3D παιχνίδια [οι πληροφορίες µας λένε πως αυτό θα αλλάξει σε µελλοντικό update] ή άλλες 3D friendly εφαρµογές, ενώ δε θα ήταν άσχηµο να µπορούσαµε να ενεργοποιήσουµε το 3D και στις homescreen, για να απολαύσουµε το Sense UI µε αληθινή προοπτική.

Φυσικά, οι 3D δυνατότητες έρχονται µε επιβάρυνση στην τιµή –και στην αυτονοµία– και είναι στη δική σας ευχέρεια να αποφασίσετε αν αξίζει να το πληρώσετε. Σε κάθε περίπτωση, το EVO 3D είναι µια κορυφαία συσκευή που αξίζει την προσοχή σας. 

http://e-pcmag.gr/reviews/htc-evo-3d

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...