Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Πωλήθηκε σε δημοπρασία προσωπείο του Στάλιν

 Πωλήθηκε σε δημοπρασία προσωπείο του Στάλιν
Έναντι 5.280 ευρώ
Ένα χάλκινο νεκρικό προσωπείο του Ιωσήφ Στάλιν και εκμαγεία από τα χέρια του από το ίδιο υλικό πουλήθηκαν σήμερα σε δημοπρασία στο ποσό των 4.400 στερλινών (5.280 ευρώ) στη Βρετανία.
Η αξία των αντικειμένων...
είχε εκτιμηθεί από 3.000 έως 5.000 λίρες από τον οίκο δημοπρασιών Mullock, στην κομητεία του Σρόπσαϊρ, ο οποίος οργάνωσε και την πώληση.

Είχαν αρχικά αγοραστεί από έναν έμπορο έργων τέχνης στη Μόσχα το 1990 και ανήκαν από τότε σε ιδιώτη συλλέκτη ο οποίος αποφάσισε να τα βγάλει σε δημοπρασία.

Το νεκρικό προσωπείο του Στάλιν δείχνει καθαρά το περίφημο μουστάκι του ηγέτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ενώ τα μαλλιά του είναι τραβηγμένα πίσω.

Τα εκμαγεία από τα χέρια του δείχνουν ότι το αριστερό ήταν ελαφρώς παραμορφωμένο, ένα στοιχείο που τα επίσημα πορτρέτα του έκρυβαν με μεγάλη φροντίδα, σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Γουέστγουντ-Μπρουκς, εμπειρογνώμονα του οίκου Mullock.

Λίγο μετά το θάνατο του δικτάτορα το 1953, βγήκαν γύψινα εκμαγεία από το πρόσωπο και τα χέρια του. Δύο χάλκινες μάσκες χυτεύτηκαν από τα καλούπια αυτά, συμπεριλαμβανόμενης αυτής που δημοπρατήθηκε σήμερα, δήλωσε ο οίκος Mullock.

Η άλλη πουλήθηκε από τον οίκο Sotheby στις αρχές της δεκαετίας του 90.

http://troktiko.eu/2012/01/polithhke-se-dhmoprasia-prosopeio-tou-stalin/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...