Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Lorenzo o κατακτητής του Κατάρ!

gallery
Σοβαρά προβλήματα chattering για τον Spies
 Ο Jorge Lorenzo πέτυχε μια εκπληκτική νίκη στην πίστα του Κατάρ, την πρώτη του στην συγκεκριμένη πίστα (για την μεγάλη κατηγορία). Ο Jorge πήρε κεφάλι από την αρχή και κράτησε
πίσω του τον μεγάλο του αντίπαλο Casey Stoner για μερικούς γύρους, προτού χάσει το προβάδισμα. Στην συνέχεια ο Ισπανός ακολούθησε πολύ έξυπνη τακτική, έκανε υπομονή και δεν άφηνε τον Stoner να του ξεφύγει περισσότερο από 2 δευτερόλεπτα. Εφτά γύρους πριν το φινάλε άρχισε να μειώνει την διαφορά, καθώς και ο ρυθμός του Stoner έπεφτε, παίρνοντας και πάλι το προβάδισμα και κρατώντας πίσω του έναν αποφασισμένο Pedrosa. Εν τέλει ο Lorenzo πέρασε την γραμμή 0.852 δευτ. γρηγορότερα από τον Dani, κάτι που του χάρισε τους πρώτους 25 πόντους του στο Πρωτάθλημα!
Τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για τον έτερο αναβάτη της M1, Ben Spies, ο οποίος αντιμετώπισε σχεδόν από την αρχή του αγώνα έντονα προβλήματα ταλαντώσεων (chattering). Αν και δεν κατάφερε να γίνει σοβαρά ανταγωνιστικός, o Ben κράτησε την 11η θέση στην κατάταξη κερδίζοντας τους πρώτους πέντε πόντους του.
Jorge Lorenzo: "Τρομερός αγώνας!! Τα έδωσα όλα, όλη μου την ενέργεια την έδωσα μέσα στην πίστα και η νίκη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ποτέ δεν τα παράτησα, συνέχιζα να πιέζω και να προσπαθώ. Ο Casey ήταν πολύ δυνατός στο ξεκίνημα και πήρε διαφορά. Ευτυχώς για εμάς άρχιζε να δυσκολεύεται προς το τέλος και έπεσε ο ρυθμός του και έτσι κατάφερα να τον προσπεράσω, αφού διατήρησα τον δικό μου ρυθμό. Είμαι ευγνώμων στην ομάδα μου διότι έκαναν μεγάλα βήματα προόδου με την Μ1"
Ben Spies: "Τα πράγματα δεν πήγαν καλά για εμάς, αλλά αυτά συμβαίνουν μερικές φορές. Τέσταρα τον αερόσακο δυο φορές το Σ/Κ... ξέρω τουλάχιστον ότι δουλεύει καλά! Θα πάμε στην Jerez με την ελπίδα ότι το πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα θα έχει επιδιορθωθεί. Ήταν πολύ καλό που κέρδισε ο Jorge, βλέπουμε ότι η M1 τα πάει πολύ καλά... είχαμε μεγάλο πρόβλημα με ταλαντώσεις και πρέπει να δούμε τι φταίει..."  
Massimo Meregalli: "Το πρόβλημα με τις ταλαντώσεις παρουσιάστηκε ξαφνικά στον Ben στο ζέσταμα και δεν μπορούσαμε να το επιλύσουμε πριν την έναρξη του αγώνα. Δεν ξέρουμε ακόμη από τι προκλήθηκε, αλλά οι μηχανικοί μας θα το εξετάσουν και θα προσπαθήσουμε να έχουμε διορθώσει αυτό το πρόβλημα πριν την Jerez. Ήταν μια εντυπωσιακή νίκη του Jorge! Δεν έχω τα σωστά λόγια για να περιγράψω το πόσο εντυπωσιακή ήταν! Θεωρώ ότι ήταν ανώτερος όλο το Σ/Κ και οδεύουμε προς Ισπανία γεμάτοι αισιοδοξία. Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα! Ήταν επίσης φανταστικό να βλέπουμε τον Cal και τον Andrea να τα πηγαίνουν τόσο καλά, λέει πολλά για την απόδοση της M1..."
http://www.motograndprix.gr/content.aspx?id=10686

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...