Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Κορυφαία εν Ελλάδι η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας – « Δεν είναι τυχαία η πορεία της» επεσήμανε ο Πρόεδρός της κ. Γ. Μπούκης

Ευχάριστα είναι τα νέα για την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας με ημερομηνία 31/12/2011 και τα οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γιώργος Μπούκης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
Τα στοιχεία αφορούν στα μεγέθη των Συνεταιριστικών Τραπεζών και με βάση αυτά, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας κατατάσσεται στη πρώτη θέση μεταξύ όλων των Συνεταιριστικών Τραπεζών της χώρας τόσο ως προς τους δείκτες φερεγγυότητας όσο και στους δείκτες ρευστότητας. Ειδικότερα η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας διαθέτει δείκτη Φερεγγυότητας 24% υπερδιπλάσιου, δηλαδή, του ελάχιστου απαιτούμενου από την Τράπεζα της Ελλάδας ορίου (ήτοι 10%).

 Στον δείκτη ρευστών διαθεσίμων εμφανίζει δείκτη 40%, διπλάσιο του εποπτικά ελάχιστου απαιτούμενου (ήτοι 20%). Μετά τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία είναι τα κορυφαία μεταξύ των Συνεταιριστικών Τραπεζών της Ελλάδας, αλλά και αρκετών εμπορικών τραπεζών, δίκαια η τράπεζα της Καρδίτσας θεωρείται ένα από τα πιο εύρωστα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας. «Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου η τράπεζά μας απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια του Διευθυντή Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ σε πρόσφατη συνάντηση που συμμετείχαν όλες οι τράπεζες.

Πέρα όμως από τους δείκτες πρέπει να επισημάνουμε και την συνεχή κερδοφόρα πορεία της Τράπεζας, πορεία που συνεχίστηκε και το 2011. Η πορεία αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της συνετούς και προσεκτικής διαχείρισης όλων των διοικήσεων που επέλεγαν και επιλέγουν τη σιγουριά έναντι του ρίσκου (χαρακτηριστικό είναι ότι η Τράπεζα μας δεν κατείχε ομόλογα). Είναι αποτέλεσμα της διαφανούς λειτουργίας της Τράπεζας. Είναι αποτέλεσμα της σωστής και αξιοκρατικής επιλογής προσωπικού και στελεχών, των ανθρώπων της Τράπεζας, που με την εμπειρία και τις ικανότητες τους επιτυγχάνουν άριστα αποτελέσματα», τόνισε ο ίδιος. Όσον αφορά στα πρώτα στοιχεία της φετινής χρονιάς ο κ. Μπούκης επιβεβαίωσε τη συνέχιση της καλής πορείας τονίζοντας ότι και το 2012, παρόλη την οικονομική κρίση, θα είναι μία ακόμη χρονιά με υψηλή κερδοφορία για την τράπεζα.

Υποκαταστήματα σε Σοφάδες και Μουζάκι
Η Τράπεζα της Καρδίτσας ιδρύθηκε το 1994 ως Πιστωτικός Συνεταιρισμός και το 1998 πήρε την άδεια λειτουργίας σαν Τράπεζα. Έκτοτε η ανάπτυξη είναι συνεχής. Μετά από χρόνια λειτουργίας του κεντρικού καταστήματος, το 2010 άρχισε να υλοποιείται η στρατηγική της επέκτασης, εντός του Νομού, με τη δημιουργία του καταστήματος Παλαμά. Η μεγάλη επιτυχία του καταστήματος αυτού δικαίωσε την απόφαση της Διοίκησης και έτσι σύντομα, στους επόμενους μήνες, θα λειτουργήσουν και τα νέα καταστήματα στους Σοφάδες και το Μουζάκι.

 Με τα δύο αυτά καταστήματα ολοκληρώνεται η επέκταση και η Τράπεζα πλέον θα βρίσκεται κοντά στα μέλη και τους πελάτες της σε όλο το Νομό. «Το όραμα των ιδρυτών της Τράπεζας, για ένα πιστωτικό ίδρυμα, που θα γινόταν μοχλός ανάπτυξης για τον τόπο, έγινε πραγματικότητα. Η Τράπεζα βοήθησε και βοηθάει σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία με την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και οι συνεταίροι της Τράπεζας απολαμβάνουν, χρόνια τώρα, τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, συμμετέχοντας στα κέρδη. Η Καρδίτσα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη για την Τράπεζά της», υπογράμμισε ο κ. Μπούκης ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας απάντησε ότι δεν είναι στρατηγική επιλογή του ιδρύματος να ανοιχτεί σε άλλες αγορές, διότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας έγινε για τους Καρδιτσιώτες, οι οποίοι τη στηρίζουν και την εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια.

Κρίση και στις τράπεζες
Το πρόσφατο κλείσιμο τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών κλήθηκε να σχολιάσει τέλος, ο κ. Μπούκης, ο οποίος αρχικά καθησύχασε τους πάντες λέγοντας ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το κατάστημα της Καρδίτσας, αφού ότι και να γίνει το τοπικό πιστωτικό ίδρυμα δεν θα επηρεαστεί και στη συνέχεια είπε ότι οι τρεις συγκεκριμένες τράπεζες είχαν αρκετά προβλήματα και αρκετές προειδοποιήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ακολούθως επεσήμανε ότι έχουν περιορίσει τις χρηματοδοτήσεις και ότι είναι και θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους για όσο κρατά η οικονομική κρίση.

http://www.karditsanews.gr/?p=40705

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...