Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μετά τις κάλπες το μεγάλο πλιάτσικο...

thumb
Νέα μέτρα - φωτιά έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές στα εργασιακά και το ασφαλιστικό… Αναλυτικά, στο επίπεδο του εργασιακού, σύμφωνα με τα όσα...
περιλαμβάνονται στις δεσμεύσεις της χώρας, με βάση τη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η πλειοψηφία των κομμάτων στη Βουλή, μέχρι τον Ιούλιο θα υπάρξει και νέα παρέμβαση στους κατώτατους μισθούς, βάσει της επανεξέτασης των όσων ισχύουν στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Παρ’ ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι, ήδη, καταγράφεται επίσημη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ακόμη και κατά 35%, πολύ παραπάνω δηλαδή από το 22% που προβλέπεται στους κατώτατους μισθούς ή ακόμη και το 32% που αφορά στους νέους, μια ακόμη παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα θεωρείται δεδομένη.

Οι πιέσεις αφορούν στους κατώτατους μισθούς, καθώς ήδη υπάρχει πρόβλεψη γι’ αυτό στο νέο μνημόνιο, ενώ εισηγήσεις από εγχώριους και μη παράγοντες δέχονται οι δανειστές και για: περικοπή των δώρων - επιδομάτων, πιθανότατα ενός από αυτά, του 14ου, μείωση των αποζημιώσεων σε περίπτωση απολύσεων, αρχής γενομένης με τις αποζημιώσεις απόλυσης σε ΔΕΚΟ - τράπεζες, περιορισμό των ημερών άδειας που δικαιούται ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα, περαιτέρω μείωση της υπερωριακής απασχόλησης, μεγαλύτερη ευελιξία στο 8ωρο.

Στο ασφαλιστικό τα πράγματα είναι επίσης αποκαρδιωτικά... Η ατζέντα περιλαμβάνει τα προδιαγεγραμμένα μέτρα, όπως είναι η μείωση των επικουρικών, η παρέμβαση στα εφάπαξ και η περικοπή όλων των κοινωνικών μεταβιβάσεων (επιδομάτων), όσο και τα αναπόφευκτα, όπως είναι η μείωση των κύριων συντάξεων, κυρίως στα ταμεία που αντιμετωπίζουν άμεσα ταμειακά ελλείμματα, τα οποία δεν πρόκειται να τα καλύψει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Έτσι λοιπόν σχεδιάζονται παρεμβάσεις στους εξής άξονες:
Μείωση κύριων συντάξεων. ΙΚΑ και ΟΑΕΕ αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Το ΙΚΑ μέσα στο πρώτο δίμηνο του έτους έχει καταναλώσει περισσότερο από το 60% της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΕ δείχνει έλλειμμα της τάξης των 844 εκατ. ευρώ.

Νέα περικοπή των επικουρικών συντάξεων, αλλά και συνεχείς παρεμβάσεις στο ύψος των συντάξεων, των ήδη συνταξιούχων... Το μνημόνιο προβλέπει επίσης περιορισμό των εφάπαξ, σύνδεση της παροχής με το ύψος των εισφορών που έχουν καταβληθεί, ακόμη και επιστροφή των εφάπαξ που έχουν καταβληθεί και δεν αντιστοιχούν σε εισφορές...

"Το Ποντίκι"
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2012/04/blog-post_6742.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...