Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 09/04/2012


Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, παροδικές χιονοπτώσεις στα
ηπειρωτικά ορεινά, σταδιακή ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά από αργά το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, καθώς επίσης στα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 13 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 9, στην Ήπειρο από 5 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 18 βαθμούς και στην Κρήτη από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, αλλά από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με τάσεις ενίσχυσης τοπικά σε θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, με εξασθένηση το βράδυ σε μέτριους.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι, με αυξημένη πιθανότητα για ισχυρά φαινόμενα, περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα στην Αττική. Τη νύχτα χιονόπτωση θα εκδηλωθεί στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 12. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και σταδιακά ισχυροί, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους ενισχυόμενοι τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί μέτριοι και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
 
http://www.meteo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...