Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Formula 1: Αντίο το λογότυπο RENAULT στη LOTUS


H LOTUS-RENAULT το 2011 έκανε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα με τις 2 συνεχόμενες τρίτες θέσεις στους δυο πρώτους αγώνες τις χρονιάς. Οι τέσσερις όμως τελευταίοι αγώνες τις σεζόν ήταν καταστροφικοί με συνέπεια να συλλέξουν μόνο ένα βαθμό και τον Eric Boullier να δηλώνει για καταστροφική σεζόν.

Το όνομα RENAULT θα υπάρχει μόνο σαν προμηθευτής κινητήρων, και το λογότυπο LOTUS θα είναι αυτό που θα κυριαρχεί στο μονοθέσιο.

Όλα ξεκίνησαν με το σοβαρό ατύχημα του R.Kubica τον προηγούμενο χειμώνα, όπου ο Νο1 οδηγός της ομάδας παραλίγο να χάσει τη ζωή του σε αγώνα Ράλι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει μέρος στη σεζόν του 2011. Ο πανικός στην ομάδα για ανεύρεση άμεσου αντικαταστάτη στο όνομα του Nick Heidfeld δεν αποδείχτηκε και ότι καλύτερο.

Ο Γερμανός προσπάθησε αλλά μέχρι εκεί, δεν είχε αυτό το κάτι όπως ο R.Kubica, τα αποτελέσματα ήταν κάτω του μετρίου και συνήθως πίσω από ομόσταυλό του V.Petrov. Η LOTUS-RENAULT δεν μπορούσε να περιμένει για την “ανάσταση” του Γερμανού και έτσι στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου έδωσε την ευκαιρία στον ανιψιό του μεγάλου Α.Senna τον Bruno Senna.

To Όνομα Senna βέβαια δεν τον βοήθησε και πολύ και τα αποτελέσματα του νεαρού ήταν κάτω από τα αναμενόμενα, ίσως όμως με ένα ερωτηματικό.

Το μονοθέσιο της LOTUS-RENAULT υπέφερε πολύ από τον ανταγωνισμό κυρίως από την μέση της σεζόν καθώς έμεινε πολύ πίσω σε εξέλιξη, αλλά και ότι καινούργιο εξάρτημα δοκίμαζαν “δεν δούλευε”.

Οι επαναστατικές εξατμίσεις αποδείχτηκαν επαναστατικές μόνο στην σύλληψη γιατί στην εφαρμογή δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και μάλιστα χωρίς να υπάρχει και υγειές οικονομικό κλίμα στην ομάδα αποφάσισαν να τις “παντρευτούν” μέχρι το τέλος.

Βέβαια όλα αυτά για χάρη του νέου μονοθεσίου 2012 όπου ο υπεύθυνος της ομάδας Eric Boullier πιστεύει ότι το νέο μονοθέσιο δεν θα έχει τα προβλήματα του 2011 και έτσι με το νέο δίδυμο πιλότων που έχουν στο δυναμικό τους ελπίζουν σε καλύτερα αποτελέσματα το 2012.

Με τον Kimi Raikkonen και Romain Grosjean όλοι είναι αισιόδοξοι αλλά το μονοθέσιο πρέπει να “χτιστεί” σε νεα οδηγικά δεδομένα, οπότε μάλλον θα πρέπει να περιμένουν αρκετά για τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης
Ο S. Vettel παράλαβε το τρόπαιό του
Formula 1 αλλαγές για τα “αργά” μονοθέσια
O Grosjean παίρνει την θέση του Petrov στην LOTUS F1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...