Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η εφεδρεία απέτυχε έρχονται οι απολύσεις

dimosio
Για άλλη μια φορά το αλαλούμ που επικρατεί στο δημόσιο απέδειξε η εφαρμογή της εφεδρείας που ήθελε να εφαρμόσει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Πλέον η τωρινή κυβέρνηση ζητά επιπλέον προθεσμία από την Τρόικα για μείωση 30.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Η εφαρμογή της εφεδρείας τελείωσε πριν καν αρχίσει αφού κατέληξε σε πλήρη αποτυχία και ο λόγος είναι ότι το δημόσιο παραμένει ακόμα και τώρα διαλυμένο. Και όλα αυτά γιατί είναι δύσκολο να εφαρμόσεις κάτι όταν δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για αυτό.
Μέχρι και τώρα δεν υπάρχει πλήρη καταγραφή στο δημόσιο και κανείς δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό που το υπηρετούν, και αν συμπεριλάβουμε τους κομματικούς στρατούς που τοποθέτησαν οι Κυβερνήσεις τα τελευταία 30 χρόνια στο δημόσιο τότε καταλαβαίνεται ότι δεν υπήρχε περίπτωση να εφαρμοστεί το μέτρο της εφεδρείας.
Συμφάμε με τον Ρέππα η αποτυχία του προγράμματος της εφεδρείας φέρνει σε δύσκολη θέση τους στόχους από την Τρόικα για την μείωση των Δ.Υπαλλήλων έως και 30.000 στο τέλος του έτους. Έτσι αποτυγχάνοντας στην εφαρμογή της εφεδρείας η Κυβέρνηση θέλει επιπλέον χρόνο για της απολύσεις ώστε για επιτευχτεί ο στόχος μείωσης έως και 150.000 υπάλληλων στο δημόσιο το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...